[LoL] Kdo se probojoval do vyřazovacích kol slavné LCK?
Esport League of Legends Článek [LoL] Kdo se probojoval do vyřazovacích kol slavné LCK?

[LoL] Kdo se probojoval do vyřazovacích kol slavné LCK?

Gta125

Gta125

21. 4. 2020 16:25

Dlouhá přestávka a přechod na online nepůsobí vždy na hráče dobře, které týmy tuto změnu zvládli nejlépe?

Reklama

Před téměř dvacetidenní pauzou nejvyšší korejské ligy LCK jsme mohli pozorovat především výborné výkony předních celků, do kterých se vypracovaly obnovené super týmy Gen.G a DragonX. Za nimi zaujímaly pozice T1 DAMWON Gaming a Afreeca Freecs. Nejen dvacetidenní pauza, ale také přechod na online režim měl na některé týmy jak pozitivní, tak negativní dopad. Tato pauza změnila hrací formát LCK na tři z obvyklých dvou zápasů denně.

Své o tom ví celek KT Rolster, kterým se před pauzou nedařilo, předváděli velmi průměrné výkony, které od týmu jejich kalibru nebyly v očekávány. Po přechodu na online prohráli pouze tři série a vyhoupli se tak do čela tabulky. Naopak Afreeca Freecs se přestalo dařit naprosto a podařilo se jim vyhrát jen jednu sérii. Na úkor KT Rolster se tak nekvalifikovali do Playoffs.

[LoL] Kdo se probojoval do vyřazovacích kol slavné LCK?

LCK je jediná liga, která si již dlouhé roky drží stále stejný formát Playoffs i Regionální kvalifikace pro světový šampionát. Jedná se o formu tzv. gauntlety, do které se kvalifikuje pouze pět nejlepších celků, jenž se probojovávají vzhůru až do finále, kde již čeká nejlepší celek. Playoffs se odehraje z důvodu časového presu ve zrychlené formě - každé dva dny jedno kolo v datech 18.,20.,22. a následné finále 25. dubna. První místo měly překvapivě sdílené tři celky se stejným skórem GEN.G, DragonX a T1. Jejich rozdělení do vyřazovací části bylo možné určit podle různého počtu výher a proher v průběhu sérii.

[LoL] Kdo se probojoval do vyřazovacích kol slavné LCK?

V prvním kole se utkali KT Rolster a DWG. Stále v podstatě nováčkům, kteří svými loňskými výkony překvapili celou LCK, se podařilo v BO3 sérii urvat vítězství 2:1 a vydali se vstříc gigantům z DragonX. Korejské tempo je neúprosné a i přesto, že ve hře nepadne příliš killů, čistou a kontrolovanou hrou šlo DragonX do výhody 2:0 a všichni očekávali stejnou i třetí hru. To by však nebyli DWG a jejich vynikající sólo laneři ShowMaker a Nuguri, kteří dokázali během následujících dvou her excelovat a srovnat stav na 2:2. Naprosto nečekaný reverse sweep byl na spadnutí. DragonX se však dokázali po dvou prohraných hrách i tak oklepat na ukončit tuto vypjatou sérii a vstříc T1 v příštím kole.

[LoL] Kdo se probojoval do vyřazovacích kol slavné LCK?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama