lol-worlds-souhrn-prvniho-tydne
Esport League of Legends Článek LoL Worlds: Souhrn prvního týdne.

LoL Worlds: Souhrn prvního týdne.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

11. 10. 2016 19:17

Čtyři dny LoL Worlds jsou pryč a vy se můžete podívat, co zajímavého se v průběhu víkendu událo.

Reklama

LoL Worlds: Souhrn prvního týdne.

League of Legends World Championship, největší a nejprestižnější turnaj v LoL započal první částí skupinové fáze odehrávající se v San Franciscu. Čtyři herní dny jsou pryč a vy se můžete podívat, co zajímavého se v průběhu víkendu událo, kdo překvapil nebo zklamal a z jaké pozice bude do druhé poloviny skupinové fáze vstupovat váš oblíbený tým.

Den První

Hned v úvodním dnu turnaje přišlo velké překvapení, hráči INTZ e-Sports (ITZ) z Jihoamareciké CBLoL dokázali ve čtvrté hře dne zaskočit Edward Gaming (EDG), nejlepší tým z Číny a velkého favorita na celkové vítěztví. Nešťastnou zprávou pro fanoušky Team SoloMid (TSM) byla v prvním dnu prohra proti druhému týmu z čínské LPL, Royal Never Give Up (RNG). Evropské týmy zůstali prozatím bez výhry.

Den Druhý 

Mistři loňského šampionátu, SK Telecom T1 (SKT) započali cestu za obhajobou titulu vítězstvím nad domácím Cloud9. TSM si dokázali napravit reputaci a v turnaji poráží Samsung Galaxy White (SSG). Splyce (SPY) se postavili RNG ve snaze získat první výhru na konto Evropy, to se nestalo a bot-linka RNG, Jian "Uzi" Zi-Hao a Cho "Mata" Se-hyeong doslova zničili SPY s konečným skóre 10/0/4 respektive 1/1/15. O vylepšení bilance se museli postarat až hráči H2K, kterým se podařilo zvítězit nad ITZ.

Den Třetí

V reakci na odehrané zápasy se týmy rozhodly pro změny v soupisce:

  • I MAY (IM) 
    • Kang "Athena" Ha-woon byl stažen z pozice midlanera, místo něj nastupuje Kang "BaeMe" Yang-hyun
  • SKT
    • Bae "bengi" Seong-woong byl stažen pozice junglera, místo něj nastupuje Kang "Blank" Sun-gu
  • SSG 
    • Kwon "Wraith" Ji-min byl stažen z pozice supporta, místo něj nastupuje Jo "Core JJ" Yong-in
  • ahq e-Sports Club (AHQ)
    • Wong "Chawy" Xing byl stažen z pozice midlanera, místo něj nastupuje Liu "Westdoor" Shu-Wei

Zahajující zápas třetího dne byl CLG vs Albus Nox Luna (ANX), očekávalo se povinné vítězství CLG, ANX byli proti a díky přesvědčivé výhře se stali druhým velkým překvapením Worlds. G2 Esports (G2) i SPY měli první vítězství na dosah ruky, v zápasech proti svým openentům měli navrh, naneštěstí pro ně se ROX Tigers (ROX) i TSM dokázali dostat zpět do hry a získat ji ve svůj prospěch. 

V  tomto dnu se odehrála druhá nejdelší hra v historii Worlds, celkem 70 minut se snažili Flash Wolves (FW) ukončit hru proti C9, přes všechny výhody, které FW měli nedokázali hru dotáhnout do vítězného konce. Úplně nejdelší hra v historii Worlds se odehrála v roce 2014 mezi Fnatic a OMG, trvala 71 minut.

Den Čtvrtý

Dnes se rozhodovalo především o pořadí ve skupině C, AHQ, EDG, H2K i ITZ měli shodné skóre 1-1, šťastnějsí jsou nakonec hráči AHQ a EDG, se skóre 2-1 obsadili postupové příčky. G2 do skupiny nevstoupili vůbec dobře a ani ve čtvrtém dnu se pro ně nic nezměnilo, ANX znovu ukázali, že dokážou soupeřit se světovou špičkou a na rozdíl od ITZ, si dokázali připsat druhé vítězství. FW po třetí v řadě na mezinárodním turnaji porazili SKT s velkou zásluhou junglera Hsuan “Karsa” Hung. Díky tomu již na Wolrds není neporaženého týmu.

Konečné pořadí po první polovině skupinové fáze je vidět ve spodní tabulce. Druhá část skupinových zápasů začíná 7.10., opět od 1 hodiny ranní a každá skupina se rozhodne v jediný den.

Skupina A Skupina B
LoL Worlds: Souhrn prvního týdne.

 

Skupina C Skupina D
LoL Worlds: Souhrn prvního týdne.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama