Loni překvapili svět, letos světoví šampioni paběrkují
Esport League of Legends Článek Loni překvapili svět, letos světoví šampioni paběrkují

Loni překvapili svět, letos světoví šampioni paběrkují

Jakub Kavka

Jakub Kavka

24. 6. 2023 11:39

Aktuální světoví šampioni jen vzdáleně připomínají tým, který šokoval svět.

Reklama

Pokud aktivně sledujete League of Legends, tak jste určitě zaznamenali senzační cestu korejských DRX na posledních Worlds. Korejská čtyřka dokázala jako první tým v historii, projít všemi stupni šampionátu a navíc vyhrát pro Koreu sedmý titul. Příběh podceňované organizace, která se potácela v korejské lize ve spodních patrech LCK nebo příběh Defta a jeho desetileté cesty, zná snad každý.

Pohádkový příběh ale letos vystřídalo kruté vystřízlivění. Jak to někdy bývá, organizace se zbavila svých největších hvězd a dala přednost známým ale stále ne dostatečně okoukaným tvářím. Vinit organizaci z toho, že hráči chtěli lepší kontrakty nebo jim končily smlouvy, by nebylo fér.

Deft pro svůj poslední rok kariéry zvolil Dplus KIA, kde zatím celek během jara zůstal lehce za očekáváním (páté místo). Pyosik odcestoval do Ameriky, aby byl svědkem nepostupu Team Liquid do jarního playoff LCS. A Zeka, který vyrostl ve skvělého midaře, nyní reprezentuje v LCK Hanwhu Life Esports, se kterou překvapili během jara čtvrtým místem.

Mohlo se očekávat, že DRX s novou sestavou nebudou ihned zářit. Vedení týmu dalo jasný směr - získávat postupně respekt, sílu a herní kvalitu v průběhu sezóny. Přesto s některými akvizicemi měl mít tým vyšší cíle. Rascal, dlouhodobě jeden z nejlepších topařů LCK nebo Juhan, mladý talent, který byl v GenG, měli týmu pomoct získat potřebnou kvalitu. O DRX se před jarním splitem i přes masivní odchody nemluvilo jako o celku, který by se neměl krčet někde na dně ligové tabulky.

Přesto realita ukázala, jak je velmi křehké držet formu a nastavení týmu. DRX během jarního splitu, i přes zajímavé tváře a silné osobnosti, totálně pohořeli. Obhájci světového primátu skončili v LCK až na předposledním, devátém místě se skóre 3-15 (-20). Hrůzný split se dal částečně omluvit tím, že na jaře zas o moc kromě MSI nejde.

Očekávání a nalezení cesty k lepším výsledkům, jsme měli dostat v letním splitu. Po téměř třetině základní části ale nevidíme žádné zlepšení. Tým se skóre 0-5 (-9), vyhrál jen jednu hru v sérii. Tým vypadá, jako kdyby nemohl najít cestu z tohoto kolotoče neúspěchu. Rascal, který se opravdu snaží hrát, nemůže sám tahat celý tým - zvlášť, když aktuální meta je stále botcentrická a k potřebnému úspěchu, je mít schopnou botlinku.

Veterán Beryl, který má dva tituly z Worlds z dvou různých organizací, také nepomáhá svému týmu dostatečně. Je to jako kdyby celek zasáhl nervově-paralytický plyn a nemůže najít lék. I čtvrteční zápas proti favorizovaným GenG nenabídl nic, než trápení a rychlou výhru soupeře.

Bohužel východisko zatím tým nemá a příklad DRX ukazuje, jak je občas pomistrovská výkonnost, vratkavá jako pontonový most. Zároveň zde bohužel sledujeme nejhorší výkon akutálních světových šampionů po vyhraném Worlds, v historii League of Legends.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama