Loot boxy se nelíbí politikům v Belgii a Havaji, plánují legislativní řešení
Gaming Článek Loot boxy se nelíbí politikům v Belgii a Havaji, plánují legislativní řešení

Loot boxy se nelíbí politikům v Belgii a Havaji, plánují legislativní řešení

Filip Němeček

Filip Němeček

23. 11. 2017 19:22

Kontroverze okolo Star Wars: Battlefront II si získala pozornost politiků.

Reklama

Loot boxy se nelíbí politikům v Belgii a Havaji, plánují legislativní řešení

Asi už víte, že start nového Star Wars: Battlefront II doprovázela vlna kritiky kvůli zpracování mikrotransakcí. EA je nakonec s vydáním hra vypnula a chystá jejich přepracování. Z reportu také víme, že se do celé situace vložilo Disney jakožto majitel Star Wars značky a kontroverze neunikla ani politikům.

Belgický ministr navrhuje zákaz v EU

Komise v Belgii zabývající se hrami již týden zpět začala prošetřovat, jestli náhodné loot boxy splňují definici gamblingu. Konkrétně ji zajímal právě Star Wars: Battlefront II a Overwatch (asi kvůli popularitě). Do celé věci se vložil také belgický ministr spravedlnosti Koen Geens a prohlásil, že se mu míchání her a gamblingu vůbec nelíbí zvlášť pro mladší herní publikum. Podle reportu má v plánu zkusit tento typ mikrotransakcí zakázat, a to rovnou na úrovni Evropské unie.

Loot boxů si všiml Havaj a další US státy

Belgie není jediná. K situaci se vyjádřil také havajský politik Chris Lee ze Sněmovny reprezentantů státu. Dostupné je také celkem dlouhé video. Lee tento typ loot boxů přirovnává ke kasinům, které využívají slabosti lidské psychologie a nemají co dělat ve hrách pro mladé publikum a možná v žádných hrách. Ve videu také vyzývá veřejnost k podpoře možné legislativy, která by tento problém řešila. Rovněž prý diskutují se zástupci ostatních států, co se týče řešení.

V Austrálii splňují definici gamblingu

Aby toho nebylo málo, tak Kotaku přišlo s reportem, že loot boxy s náhodnými odměnami představují podle odborníka gambling v australském státu Victoria (druhý největší podle populace). Zatím ale není jasné, jestli Victoria plánuje mikrotransakce řešit legislativní cestou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama