Major šampioni po debaklu 1-16 proti G2 míří domů
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Major šampioni po debaklu 1-16 proti G2 míří domů

Major šampioni po debaklu 1-16 proti G2 míří domů

Michael Douša

Michael Douša

15. 12. 2022 12:38

Vítězové Rio Majoru se na BLASTu neohřáli zrovna dlouho

Reklama
Vítězové Rio Majoru se na BLASTu neohřáli zrovna dlouho.

 Trvalo to pouhé dvě mapy a bylo to u konce. G2 zasadili Outsiders bolestivou ránu, která tak znamená letenku zpět domů do Ruska na prodloužené prázdniny přes Vánoce. Naopak G2 mají po nějaké době zase trochu z čeho se radovat. Porazit tým, jehož poslední zápas před tímto turnajem bylo vyhrané Major finále, to se nepovede jen tak. Je to konečně ta vlaštovka, která předznamená jaro? 

Pro kapitána Rasmuse "HooXi" Nielsena je ale tato výhra jen malou útěchou, když vezmeme v potaz jeho tragickou situaci v rodině - dánský střelec na Twitteru oznámil, že těsně po přistání v Abú Zabí se dozvěděl o náhlé smrti svého otce. "Nemám potřebu tady sdílet nic o svém vztahu s tátou kromě toho, že jsem ho miloval. Jediný důvod, proč toto píšu, je, že chci aby lidi věděli, proč nebudu na místě tak nadšený, když je uvidím, a takové věci."

Pro zbytek týmu je ale totální roznesení Outsiders na kopytech určitě pozitivní zprávou. Naložit Major šampionům 16-1 na tak otřelé mapě jako je Mirage, to nemůže nepotěšit. Zde je třeba podtrhnout přínos mladého talenta Ilji "m0NESY" Osipova, který si proti elitním Outsiders nastřílel rating 1,94 a vyšplhal se daleko před ostatní spoluhráče a ujal se prvního místa v tabulce. 

G2 tak na turnaji, na rozdíl od Outsiders, zůstávají naživu a postupují do play-off, kde začnou hrát nejdříve v pátek. Tam budou hrát o to, jak dopadnou na posledním turnaji neuvěřitelně turbulentního roku 2022, takže je na co se těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama