Mám v týmu holku, hra je u konce, psal profesionální hráč. Teď je bez práce
Zajímavosti League of Legends Článek Mám v týmu holku, hra je u konce, psal profesionální hráč. Teď je bez práce

Mám v týmu holku, hra je u konce, psal profesionální hráč. Teď je bez práce

Adam Král

Adam Král

18. 1. 2023 16:50

Hráč Nicolai kope za tým MS Company. V klasickém SoloQ byl ale sexistický a organizace ho vyhodila.

Reklama

Toxicita je ve hrách obrovský problém, kterému se vývojáři snaží předcházet různými tresty a varováními. Mnohdy ani to nestačí, a tak musí přijít penalizace. Toxicita ale není problémem jen "obyčejných" milovníků her, ale potýkají se s ní i ti na nejvyšší úrovni. Jedna z hráček G2 zveřejnila, jak se choval jeden z kolegů a nutno podotknout, že situace pro něj nedopadla zrovna nejlépe.

Nicolai "Nicolaiy" Garkov je sedmnáctiletý profesionální hráč, který byl začátkem ledna podepsán a přidán do rosteru bulharského týmu MS Company v roli junglera. V minulosti měl problémy s toxicitou, kterou se ale pokoušel zvládat, a tak si na uklidnění šel zahrát SoloQ v League of Legends. Do svého týmu dostal dívku, kterou začal okamžitě zesměšňovat, a to jen proto, že se jednalo o ženu.

Mám na pozici hypercarry holku, to je gg. Neumí zmáčknout ani jedno tlačítko.

Mám v týmu holku, hra je u konce, psal profesionální hráč. Teď je bez práce

Jestli to myslel jen jako vtip je otázkou. Tak jako tak ale jistě nevěděl, že ono "hypercarry, co neumí zmáčknout klávesu", je Maya „Caltys“ Henckel, hráčka prvoligového, čistě ženského, týmu G2. Caltys se tak vydala na Twitter, kde celou situaci popsala a přiložila snímky obrazovky. Reakce MS Company, týmu, za který Nicolai hraje, na sebe nenechala dlouho čekat a organizace s mladým lesníkem spolupráci ukončila.

Někteří uživatelé ve vlákně si myslí, že veřejné hanobení je trochu přes čáru a měl být hráči udělen jen report. Další si myslí, že nějaký trest od organizace sice měl přijít, ale že tohle je až příliš přísný trest. Co si o tom myslíte vy? Měl být Nicolai vyloučen z týmu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama