mario-se-jeste-letos-podiva-na-mobilni-zarizeni-nejdrive-na-ios
Gaming Článek Mario se ještě letos podívá na mobilní zařízení, nejdříve na iOS

Mario se ještě letos podívá na mobilní zařízení, nejdříve na iOS

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 9. 2016 12:12

Nintendo pustí svého legendárního instalatéra na konkurenční platformy.

Reklama

Apple si při představování nového iPhone 7 pozval na pódium nečekaného hosta. Objevil se legendární tvůrce her pro Nintendo – Shigeru Miyamoto – aby představil první Mario hru pro mobilní zařízení. Pokud nepočítáme 90. léta minulého století, tak byl Mario vždy exkluzivní pro herní konzole a handheldy Nintenda.

Oznámení Super Mario Run, jak se nová hra jmenuje, tak není prosté oznámené nové hry, ale především velká změna Nintenda a náznak, že bychom se časem mohli dočkat dalších her. Nintendo navíc v minulosti nebylo zrovna nakloněné myšlence, přenést svoje hrdiny a značky na konkurenční platformy.

Nová Mario hra se plně přizpůsobí hraní, když máte k dispozici pouze jednu ruku. Miyamoto při představování dodal, že není problém, abyste se při hraní drželi v metru nebo jedli hamburger. Mario zkrátka poběží sám a vaším úkolem bude ve správné chvíle skákat pro sbírání mincí a vyhýbání se protivníkům.

Super Mario Run bude také dost zaměřené na soupeření s kamarády. Budete se moci předhánět, kdo jakou úroveň proběhne rychleji a s větším skóre. Hra jako první dorazí na iPhone a iPad a to v prosinci tohoto roku, bude zdarma s mikrotransakcemi. V obchodě App Store už dokonce hra je a můžete si vybrat, aby vás aplikace upozornila, jakmile půjde stáhnout. Pro Android bude později, přesnější termín znám není. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama