Marvel's Spider-Man 2 v novém traileru poodhalil příběh
Gaming Článek Marvel's Spider-Man 2 v novém traileru poodhalil příběh

Marvel's Spider-Man 2 v novém traileru poodhalil příběh

Josef Ventrča

Josef Ventrča

21. 7. 2023 08:57

Tvůrci promluvili o ději, ale řekli i něco víc k hratelnosti.

Reklama

Vývojáři z Insomniac Games ukázali nový trailer k Marvel's Spider-Man 2 na právě probíhajícím Comic Conu v San Diegu. Tentokrát se zaměřili na poodhalení dějové linky. Již z dřívějších záběrů víme, že se ve hře setkáme s oběma pavoučími muži, tedy Peterem Parkerem a Milesem Moralesem. Kromě nich zde budou taky kráska MJ, a v roli záporáků se objeví minimálně Kraven the Hunter a Lizard. Nemá chybět ani Venom, který bude součástí Peterova obleku, avšak i ten má být důležitou součástí vyprávění a bude mít svůj unikátní prostor.

Právě nová ukázka doplněná i textem na PlayStation Blogu naznačila, jaký vliv symbiont bude mít. „Chceme zachovat historii a DNA Spider-Mana, ale zároveň se to nebojíme promíchat i něčím svým. To se týká i Venoma, jehož vzhled a schopnosti budou fanouškům známé, ale dostane zcela unikátní dějovou linku,“ řekl senior režisér vyprávění Jon Paquette. Dále vysvětlil, že příběhy o symbiontech slouží jako alegorie na temnou stránku v lidech. „Chceme vidět, co by se stalo, kdyby zcela hrdiny ovládla, a jaký to bude mít vliv přímo na jejich osoby, ale i na okolí. Pokud je Venom pohltí, čelí reálnému nebezpečí, že by mohli navždy ztratit sami sebe i své blízké,“ uvedl.

Děj se však zaměří i na propojení superhrdinského života a běžného smrtelníka. „Na začátku příběhu budou oba Spider-Mani na vrcholu svých sil,“ sdělil v blogu Paquette. „Oba se však musí potýkat i s výzvami v osobním životě,“ dodal. Tvůrce vysvětlil, že Miles se musí soustředit na psaní eseje během vysokoškolského studia, zatímco Peter má problémy splácet hypotéku na dům tety May, ale zároveň ho nechce prodat, protože pro něj má velkou sentimentální hodnotu. Do toho se vloží právě MJ, která by Peterovi ráda pomohla, jenže ta má zase problémy v práci, jelikož se do redakce vrátil J. Jonah Jameson, který chce nastolit nové pořádky. „Naši hrdinové se ocitli na soutoku křižovatek, s nejistou budoucností a s několika těžkými rozhodnutími, která je čekají,“ vysvětlil Paquette.

Do toho se ve městě objeví Kravenovi lovci, takže se začne řešit, proč tam jsou a koho loví. Ale jak Spider-Mani a MJ pátrají hlouběji po Kravenových motivacích, symbiont začíná ohrožovat marvelovský New York a všechny a všechno, co je jim drahé.

Akrobatická komba a nový design PS5

Autoři pro PlayStation Blog pak prozradili i něco dalšího o hratelnosti. Vývojáři se zaměřili na vylepšení akrobatického boje. „Peter během soubojů využije schopnosti Spider-Arms a symbiontovu sílu, Miles si nyní do každého boje přináší dvě formy bioelektrického Venoma. Tyto schopnosti pak bude možné kombinovat s novinkami jako Web Grabber, což povede k zajímavým kouskům,“ pověděl senior kreativní ředitel Bryan Intihar.

Na Comic Conu kromě odhalení příběhového traileru se ukázala i speciální Spider-Man edice konzole PlayStation 5, která jistě potěší všechny fanoušky pavoučího muže. Její červeno-černé provedení se opravdu povedlo.

Marvel's Spider-Man 2 vychází 20. října 2023 exkluzivně na PlayStation 5,  a již nyní je možné si jej předobjednat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama