master-x-master-je-konecne-originalni-moba
Gaming Článek Master x Master je konečně originální MOBA

Master x Master je konečně originální MOBA

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

20. 8. 2016 11:40

Dva pohledy na hru. Od nehráče MOBA her a od dlouholetého "LoLkaře".

Reklama

Filip: Od prezentace Master x Master, které chystá NCSoft, jsem původně moc nečekal. Hlavně protože mě nebaví MOBA hry. Plánovaná novinka ale i přesto dokázala zaujmout díky jednomu dost originálnímu prvku.

Z dostupných hrdinů si před zápasem totiž vybíráte dva. K čemu dva? Abyste mezi nimi mohli v průběhu zápasu téměř libovolně přepínat. Můžete tak mít bojovníka na dálku a v nesnázích přepnout na druhého, který vyniká v boji zblízka. Nebo si můžete vzít dva ze třídy „assassin“ a spoléhat na rychlou likvidaci nepřátelských hráčů. Tato novinka nabízí kompletně nový styl soubojů v MOBA hrách.

Master x Master je konečně originální MOBA

Volbou dvou hrdinů to ale nekončí. U každého si navíc vybíráte bojové schopnosti, takže i když si někdo vezme stejného, je zde velká šance, že se liší. Líbila se mi také mapa pro 5v5, kde šlo za sbírání bodů povolat do bitvy masivního titána. Na mapě pro 3v3 se zase části mapy „zasouvaly“ do země a vytvářely tak novou dynamiku pro souboje.

V neposlední řadě nabídne Master x Master celou řadu miniher, když si budete chtít odpočinout od toho hlavního. Jsou zde závodní překážkové dráhy, přeskakování laserů a hromada dalších. Ačkoliv jsem to původně nečekal, tak se fakt těším, až si Master x Master vyzkouším sám doma. 

Vojta: Pro mě bylo toto představení nového MOBA titulu tak trochu nostalgický výlet do minulosti, když si vzpomenu na stovky hodin strávených u MMO jako jsou Aion, Guild Wars 2 a hlavně Lineage 2. Právě postavy z těchto her si ve hře můžete vybrat a hrát za ně, nebo se s nimi setkat v roli NPC (v ukázce singleplayeru jsme například měli eskortovat jeskyní Rytlocka Brimstona z GW2).

Master x Master je konečně originální MOBA

Co se hratelnosti týče, vypadá MxM opravdu zajímavě, ale obávám se, že díru do světa MOBA her neudělá. Nejzajímavější je určitě nápad kombinovat dvě postavy, mezi kterými lze během hry přepínat v jakékoli chvíli. Objevují se zde také již známé prvky jako zabíjení neutrálních mini bossů, kteří se pak přidají na vaší stranu, nebo sbírání bodů, za které vyvoláte velkého titána. Oba tyto prvky známe již napřklad z Heroes of the Storm.

NCSoft podle mého názoru osloví spíše fanoušky svých předchozích MMO her, než že by nalákal nové. Každý si rád zahraje za svou oblíbenou postavu z Lineage nebo Aionu, ale pro hráče, kterým tyto jména nic neříkají, se jedná jen o další z mnoha MOBA titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama