Mezi Nvidia GeForce RTX 2060 možná bude pořádný zmatek
Technologie Článek Mezi Nvidia GeForce RTX 2060 možná bude pořádný zmatek

Mezi Nvidia GeForce RTX 2060 možná bude pořádný zmatek

Filip Němeček

Filip Němeček

30. 12. 2018 16:36

Nvidia má totiž chystat rovnou šest variant.

Reklama

Představení GeForce RTX 2060 se blíží a podle nového úniku by nás mohla Nvidia dost překvapit a ne zrovna pozitivně. Pamatujete, jak jste si u GTX 1060 museli dávat pozor, jestli se jedná o “plnohodnotnou” 6GB variantu nebo ořezanou 3GB? Potom ještě přišly revize s rychlejšími paměťovými čipy…

Zatímco předchůdce RTX 2060 nabízel dvě základní varianty, novinka by jich mohla přinést hned šest. Poukazuje na to únik 40 modelů od výrobce Gigabyte. Výrobci už tak tradičně nabízí každý několik modelů, které se liší chlazením, frekvencemi a samozřejmě cenou.

U RTX 2060 má vše komplikovat fakt, že Nvidia má podle úniku nabízet kartu s 3 GB, 4 GB a 6 GB paměti. A navíc všechny tyto varianty budou k dostání s aktuálním typem GDDR5 a také novým GDDR6, což celkem dává šest základních variant, na kterých budou výrobci stavět.

V praxi to znamená, že u testů, nároků her či při nákupu karty budete muset dávat extra pozor, abyste dostali přesně variantu, kterou chcete. Když vám někdo řekne, že Metro: Exodus běží parádně na RTX 2060 budete se muset vyptávat na jakém přesně modelu.

Samozřejmě to ještě není potvrzené a uniklý seznam může obsahovat prototypy a nakonec se třeba dočkáme menšího počtu variant.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama