Microsoft a CMA se dohodli. Soudní řízení se odkládá.
Gaming Článek Microsoft a CMA se dohodli. Soudní řízení se odkládá.

Microsoft a CMA se dohodli. Soudní řízení se odkládá.

Adam Němec

Adam Němec

20. 7. 2023 09:04

CMA rozhodla soudní řízení pozastavit

Reklama

Není tomu dlouho, co Microsoft u soudu bojoval s americkou FTC o možnost nákupu Activision Blizzard. Soudní bitva skončila 11. července výhrou Microsoftu, i přes to stála Microsoftu v cestě ještě další překážka. Tou je britská CMA (Competition and Markets Authority pozn. red.), se kterou okamžitě po ukončení soudu s FTC začal Microsoft diskutovat. Měl totiž jen 7 dní na uzavření obchodu a odkoupení Activisionu. Nejpozdější možný termín koupě byl 18. července.

Microsoft a CMA se dohodli. Soudní řízení se odkládá.

Šest týdnů na dohodu

Původně se čekalo, že britský regulátor obchod zablokuje a Microsoft si určitě zaplatí pokutu v hodnotě 3 miliard amerických dolarů. CMA má totiž obavy ohledně cloudového hraní, podle nich by akvizice znamenala hrozbu pro rostoucí trh. Microsoft ovšem pravděpodobně podal velmi detailní návrh, kvůli kterému se CMA rozhodla soudní řízení pozastavit a nyní mají obě strany šest týdnů na dohodu.

To ovšem tvoří nový problém, v době psaní tohoto článku už dohoda o koupi vypršela a mnoho lidí nyní čeká, jak se situace vyvine. Experti očekávají, že na žádnou pokutu nedojde a Activision se s Microsoftem dohodne na prodloužení termínu. Dle různých analytiků se také nabízí možnost, že si generální ředitel Activision Bobby Kotick řekne o více peněz. Nedávno jim totiž vzrostly akcie a firma má nyní hodnotu 73 miliard dolarů, tedy o skoro 5 miliard více, než je současná nabídka Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama