Microsoft pořádal interní schůzi. Hlavním tématem bylo uklidnění zaměstnanců
Gaming Článek Microsoft pořádal interní schůzi. Hlavním tématem bylo uklidnění zaměstnanců

Microsoft pořádal interní schůzi. Hlavním tématem bylo uklidnění zaměstnanců

Matouš Sychra

Matouš Sychra

11. 2. 2024 14:45

Kolem Xboxu se v posledních dnech točilo mnoho spekulací. Drby o ztrátě exkluzivních titulů zřejmě otřáslo i vlastními zaměstnanci Microsoftu.

Reklama

Není to tak dávno, co Phil Spencer na svém twitterovém/X profilu zveřejnil příspěvek, kde lákal na nadcházející akci, na které by se měla rozebírat budoucnost Xboxu z hlediska byznysu. Předcházela tomu řada spekulací a především ty, o údajném vydání některých velkých exkluzivit na konkurenční konzoli PlayStation 5. Xbox by se tak prý mohl lépe zaměřit na multiplatformní vydávání, což by pomohlo jeho ziskům.

Samotný Microsoft zvěsti nijak oficiálně nevyvrátil ani nepotvrdil. Zpráva od novinářky Shannon Liao ovšem tvrdí, že Phil Spencer, generální ředitel herního oddělení Microsoftu, měl na interní schůzi uklidňovat zaměstnance, že se konzole Xbox nepřestane vyrábět a zároveň je povzbudit tvrzením o podstatné roli konzole ve strategii společnosti.

Podle tvrzení mělo na PlayStation mířit hned několik velkých titulů. Starfield je ten, o kterém se hovořilo nejvíce. Ten měl vyjít na PlayStation 5 hned po vydání DLC Shattered Space. Řeč byla také o úspěšné rytmické hře Hi-Fi Rush. Snad, ale nejpozoruhodnější byla spekulace o možném vydání nadcházející exkluzivity Indiana Jones and The Great Circle na PlayStation 5 už pár měsíců po tom, co dorazí na Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama