Mišmaš v NIP: "Občas je to jako hrát FACEIT," tvrdí k0nfig
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Mišmaš v NIP: "Občas je to jako hrát FACEIT," tvrdí k0nfig

Mišmaš v NIP: "Občas je to jako hrát FACEIT," tvrdí k0nfig

Michael Douša

Michael Douša

2. 2. 2023 19:13

"Věci budou nějakou dobu trochu v pr*eli, ale musíme to přijmout," uzavírá dánský střelec

Reklama
"Věci budou nějakou dobu trochu v pr*eli, ale musíme to přijmout," uzavírá dánský střelec.

Kristian "k0nfig" Wienecke zažívá opravdu rok jako na horské dráze. Po rvačce na ESL Pro League na slunné Maltě se mu dostalo vyloučení z Astralis, poté chvíli zaskakoval u neúspěšných Endpoint, posléze ho Heroic nasadili jako zaskakujícího hráče na BLAST Premier World FInal, kde se nakonec dostal do dvou her proti NaVi a OG, ale opět bez větších úspěchů, posléze se o něj pohádali FaZe a Heroic, načež ho přijali do NIP jako dlouhodobý záskok za Hampuse "hampus" Posera. A tam se jim zatím daří.

NIP totiž patří do první čtveřice týmů, které z IEM Katowice Play-In postupují na hlavní event, spolu s OG s českým reprezentantem NEOFRAGem a dalšími. Není to ale samá idylka. "Jo, měli jsme docela rozklepaný start, protože lidi jsou nervózní," tvrdí k0nfig v rozhovoru pro HLTV. "Já sám jsem nervózní, a to hraju pozice, které jsem už hrával dřív, ale hrával jsem je třeba tři roky zpátky, takže je to pro mě jako úplně nová meta," ukazuje problémovou situaci.

"Ale po té hře proti MIBR jsme si dost dobře popovídali u oběda a řekli si, že aby nám bylo všem o něco pohodlněji, musíme si na začátku kola vždycky říct, co budeme dělat, povídat si spolu, občas si zahrát ping pong, a prostě chovat se k sobě jako ke kámošům spíš než spoluhráčům, nevztekat se, když se nepovede kolo," osvětluje k0nfig. "Dohromady jsme měli jen asi čtyři, pět hodin tréninku, takže samozřejmě prostě prohrajeme nějaká hloupá kola. Věci teď budou nějakou dobu trochu v pr*eli, ale musíme to prostě přijmout."

Mišmaš v NIP: "Občas je to jako hrát FACEIT," tvrdí k0nfig

Hampus je nyní na nějakou dobu mimo hru. Photo credits: PGL

A jak tedy na tuhle situaci hodlá tým reagovat? "Musíme hrát o něco volněji a hrát respektuhodné CS, navzájem si pomáhat, peekovat ve stejnou chvíli. Prostě držet se základů a v průběhu hry se adaptovat, hrát nejzákladnější CS, upřímně. Občas to je jako hrát hru na FACEITu," shrnuje k0nfig.

NIP se nyní oproti jiným mohou aspoň chvíli věnovat tréninku a rozvojem vlastních strategií, první akce je čeká až v sobotu. Proti komu? Francouzsko-dánské kombinaci Vitality, které, ostatně jako vždy, vévodí Mathieu "ZywOo" Herbaut. Ti měli v posledních týdnech opravdu dobré výsledky, na BLAST Premier Spring Groups si zajistili první místo po třech vítězstvích proti Heroic, Evil Geniuses a Astralis. Pokud tedy pořád budou NIP hrát faceitové CS, asi budou pro Vitality jednoduchou kořistí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama