mlg-prodano-za-46-milionu-dolaru
Zajímavosti Článek MLG prodáno za 46 milionů dolarů!

MLG prodáno za 46 milionů dolarů!

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

26. 1. 2016 15:35

Major League Gaming, ikona esportu prodána společnosti Activision | Blizzard.

Reklama

Major League Gaming (MLG), společnost založená roku 2002, májící silnou pozici převážně v Severní Americe a zabývající se přenosem a organizováním velkých turnajů v CoD, StarCraft a dalších populárních titulech. Podle dnes zveřejněného úryvku z otevřeného dopisu akcionářům na webu EPORTS OBSERVER prodala většinu firemních aktiv společnosti Activision | Blizzard.

MLG prodáno za 46 milionů dolarů!

 

Hodnota obchodu je celých 46 milionů dolarů. Avšak většina akcionářů si ruce mnout nebude, protože většinový podíl této částky, tedy 31 milionů dolarů by měl být použit na vypořádání nezaplacených pohledávek, které MLG mělo. V návaznosti na uzavřenou smlouvu se musí přejmenovat na MLG Legacy Holdings.

Spolu se změnou jména firmy byl nahrazen na pozici výkonného ředitele Sundance DiGiovanni. Nový CEO společnosti se stane Greg Chisholm. Ten dříve zastával pozici finančního ředitele.

 

Vedle organizování turnajů po celé Americe se společnost snažila o otevření první MLG Gaming Arény. Svatostánek esportu měl být otevřen v Číně příštího roku. Zda se tak stane je nyní ve hvězdách.

Nejsilněší konkurent Electronic Sports League (ESL) v nedávné době uštědřil MLG silnou ránu v podobě převzetí Call of Duty World League, ve které soupeří profesionální i amatérské týmy o celkem 3 miliony dolarů.

Jen čas nám ukáže, zda obchod ovlivní i ostatní aktivity, jako je nadcházející Counter-Strike: Global Offensive Major Championship. Jedno je však jisté již dnes. MLG jako ho známe, již nadále nebude nexistovat.

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama