Myšáci postupují do play-off, Brazilci bojují dál
Esport CS:GO Článek Myšáci postupují do play-off, Brazilci bojují dál

Myšáci postupují do play-off, Brazilci bojují dál

Michael Douša

Michael Douša

2. 3. 2023 20:44

MOUZ si zajistili postup do play-off na úkor brazilských FURIA.

Reklama
MOUZ si zajistili postup do play-off na úkor brazilských FURIA.

Dnes proti sobě po velmi dlouhé době hrály týmy MOUZ a FURIA. Je až fascinující, že jejich poslední zápas se odehrál 30. října 2021 při kvalifikacích na PGL Major Stockholm 2021, což znamená, že v současných sestavách proti sobě stojí prvně. A pro Myšáky to dopadlo nadmíru dobře, dnes se blýskli s výhrou 2-0.

První poločas Mirage byl opravdu jednostranný, evropský tým se na své druhé nejlepší mapě ihned chopil vedení, které si ponechával celou hru a i přes nadějné dotahování FURIA v druhém poločase mapu vyhráli MOUZ 16:12. V čele tabulky ale pro jednou nestál slovenský ostrostřelec David "frozen" Čerňanský, nýbrž poněkud překvapivě australský kapitán Christopher "dexter" Nong.

Druhá mapa byla výběrem MOUZ, a tak není překvapením, že vybrali mapu s největším procentem úspěchů, Ancient, kde mají 64 % vyhraných her. Na začátku prvního poločasu měli sice náskok brazilští střelci, po dvanáctikolové sérii výher MOUZ ale už moc šancí nedostali. MOUZ tak uzavřeli mapu se skórem 16:9 a zápas celkově 2-0. Nejlepším hráčem zápasu se zaslouženě stal dexter, kterému do karet hrály jak jeho výborné momenty, na nichž si vystřílel celkem 44 killů, ale také největší průměrné poškození za kolo.

FURIA with a candidate to the worst round of CS in 2023. I don't even know where to start... pic.twitter.com/rl31YFwxQJ

— Jacob “Pimp” Winneche (@Pimp_CSGO) March 2, 2023

Slovenský hráč David “frozen” Čerňanský tak i s týmem postupuje do play-off ESL Pro League Season 17. Další zápas je čeká hned v neděli proti vítězi zápasu Heroic/BIG, FURIA naopak čeká hra zítra odpoledne proti Movistar Riders, proti kterým naposledy (vy)hráli v září loňského roku na ESL Pro League Season 16. Tentokrát snad Brazilci nedoplatí na pochybné strategie kapitána Andreie "arT" Piovezana, kvůli nimž jsou FURIA záhadně schopni prohrát i extrémně vyhratelné situace, jako třeba 4v2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama