Na novém Diablu pracovalo více lidí než má většina českých měst obyvatel
Gaming Článek Na novém Diablu pracovalo více lidí než má většina českých měst obyvatel

Na novém Diablu pracovalo více lidí než má většina českých měst obyvatel

Jarmil Černý

Jarmil Černý

12. 7. 2023 17:36

Diablo 4 se zase jednou zapsalo do historie.

Reklama

Diablo 4 se zase jednou zapsalo do historie. Hra od Activision Blizzard, která se připisuje jeden prodejní rekord za druhým se tentokrát vyšvihla na první místo v celé jiné disciplíně. Twitterový účet nejstarší herní databáze MobyGames napočítal v závěrečných titulkách 9 166 jmen, což by měl být rekord za největší počet jmen v titulcích jedné hry.

Největší podíl jmen mají v titulkách role související s prací se zvukem, těch je v titulkách neuvěřitelných 2 464. Došlo také na zábavný fakt, kterého si databáze všimla. Dle titulků totiž celkem 26 z těchto lidí pracovalo jen na „hlasových efektech příšer.“ Druhý nejvyšší podíl mají role v odvětví umění a grafiky, těch bylo napočítáno 902. Programátorů a herních inženýrů bylo dle titulek dohromady 394. Celkové číslo samozřejmě nemusí odpovídat přesnému počtu lidí, kteří pracovali přímo na hře, jen například 475 lidí je uvedeno v sekci poděkování, takže není jasné jak aktivně se do vývoje zapojili.

Pokud bychom však tyto lidi vynechali, dostaneme číslo 8 691, což je počet obyvatel zhruba shodný s českým městem Choceň, které je 152. největším městem v České republice s 8 708 obyvateli. V Česku je přitom evidováno celkem 610 měst, tedy obcí s působností městského úřadu nebo magistrátu.

Databáze také porovnala jména s ostatními tituly a zjistila, že se spousta z nich podílelo na dalších velmi známých hrách jako je Overwatch, Star Wars: Battlefront II, Assassin's Creed: Valhalla či předchozí díl série Diablo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama