Na pokraji bankrotu. Známá esportová organizace může jít ke dnu.
i Zdroj: Sentinels
Esport Valorant Článek Na pokraji bankrotu. Známá esportová organizace může jít ke dnu.

Na pokraji bankrotu. Známá esportová organizace může jít ke dnu.

Jarmil Černý

Jarmil Černý

9. 8. 2023 16:35

Sentinels jsou jedním z nejzvučnějších jmen esportu ve hře Valorant, teď se ale potýkají s velmi nepříznivou finanční situací. Organizaci hrozí v řádu měsíců bankrot.

Reklama

Není tomu dlouho, co se organizaci Sentinels upsaly hvězdy jako Tyson „TenZ“ Ngo či jeden z nejvěhlasnějších streamerů této doby Michael „shroud“ Grzesiek. Podpisy těchto zářných jmen vzbudily velký rozruch a mnoho fanoušků bylo přesvědčeno, že organizaci čeká skvělá budoucnost i přes to, že se shroud nakonec ukázal na hlavní soupisce pouze během jednoho turnaje.

Opak se však stal pravdou a Sentinels šokovali fanoušky podruhé. Na twitteru se objevil snímek z rozhovoru se zástupcem organizace, ve kterém odpovídal na otázku ohledně finančního zdraví celé organizace a na to, proč se rozhodli spolufinancovat projekt prostřednictvím crowdfundingu.

V jedné z odpovědí stojí, že pokud nebude organizace schopná sehnat další kapitál skrze již existující akcionáře nebo vnější zdroje, vydrží fungovat pouze po dobu dalších dvou až tří měsíců. Sentinels údajně spálí 695 000 dolarů měsíčně na výplaty hráčů, zaměstnanců, tvůrců obsahu a výrobu reklamních předmětů.

Pokud by společnost nakonec pomocí crowdfundingu vybrala všechny požadované finance, dokázala by údajně přežít 4 až 5 měsíců, což pochopitelně není žádný výrazný rozdíl. Organizace je navíc součástí polo-franšízové Valorant ligy VCT: Americas League, kde by v případě bankrotu musela být s největší pravděpodobností nahrazena jiným týmem.

Celou situaci následně uklidňoval CEO Rob Moore, který se nechal slyšet, že investoři Sentinels jsou velmi oddaní strategii organizace a že ji plánují podporovat i nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama