Nadvláda Fnatic v EMEA League pokračuje
Esport Valorant Článek Nadvláda Fnatic v EMEA League pokračuje

Nadvláda Fnatic v EMEA League pokračuje

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

1. 5. 2023 11:58

Co se dělo v pátém týdnu VCT EMEA League?

Reklama

V pátém hracím týdnu VCT EMEA League se nám opět ukázalo všech deset partnerských týmů Valorantu, jejichž cílem je jediné – kvalifikovat se do Masters v Tokiu. Předtím se ale ještě musí dostat do play-off, kam z této úvodní fáze postoupí šest týmů. Od minulého týdne se nám složení první šestice vůbec nezměnilo, ze zbývajících čtyřech míst se ale už některé týmy dostávají blíže k postupu.

Co se možná po celou dobu turnaje vůbec nezmění je dominance Fnatic, kteří si stále drží své první místo. Mají sice o zápas méně, tento týden se však i po nemoci zvládli vrátit v plné síle a proti FUT Esports si obě odehrané mapy vzali se skóre 13:5. První mapa, Icebox, jim dala zabrat o trochu více – útok FUT Esports zezačátku totiž vypadal opravdu nadějně, nakonec pak ale Fnatic na vlastním útoku nepolevili ani v jednom kole, a perfektně se tak s Iceboxem, který je tímto patchem ze hry odebrán, rozloučili. Pro FUT Esports to však znamenalo propad v tabulce o jedno místo, a jsou teď pátí.

Druzí jsou stále Natus Vincere, kteří si proti Team Vitality na těsných mapách vydřeli výhru 2:0. Na Splitu to pro Team Vitality nezačalo moc dobře a se skóre 3:9 se tak museli pokusit o comeback. A na obraně jim to opravdu šlo mnohem líp, Natus Vincere je však hru nenechali dorovnat, a nakonec si vybojovali výhru 13:10. Fracture šel Teamu Vitality o trochu líp, i zde ale Natus Vincere ukázali lepší připravenost a vyhráli rovněž 13:10. Team Vitality i po tomto výsledku zůstali v tabulce na stejném šestém místě, jedná se ale o poslední postupovou příčku do play-off, a jsou tak nebezpečně blízko eliminaci.

Zde se můžete podívat na Twistenovo skvěle odehrané kolo:

O dvě místa si přilepšili Team Liquid, kteří obsadili třetí místo, ze kterého na čtvrté místo sesadili svého protivníka Giants Gaming. Giants Gaming jim ale přece jen dali trochu zabrat, všechny tři mapy totiž neměly moc daleko od prodloužení, na rozhodujícím Lotusu si ale nakonec výhru se skóre 13:10 odnesli Team Liquid. Za tento tým předvedl skvělý výkon Sayf, který v roli duelisty v celé sérii získal dohromady 72 killů.

Svou druhou výhrou v turnaji se z osmého místa na sedmé dostal turecký tým BBL Esports. Ten porazil Team Heretics, který se propadl až na místo poslední. První dvě mapy byly mezi týmy docela těsné, na poslední, Iceboxu, ale jasnou převahu ukázali BBL Esports, kteří Team Heretics nechali vyhrát pouze dvě kola.

Nakonec na osmé místo opět vystoupali Karmine Corp a v těsném závěsu za sebou nechali KOI, kteří o dvě místa klesli. Karmine Corp opět ukázali velké zlepšení, které jim tentokrát stačilo na výhru. Lotus snadno vyhráli se skóre 13:6, míň se jim však dařilo na Ascentu, který prohráli 13:8. Haven byl už opravdu těsný, předposlední kolo ale zvládli vyhrát Team Liquid pouze s sheriffy a ultimátkou Jett, a poslední kolo pak snadno dotáhli do výhry 13:11.

Po úspěšně uzavřeném pátém týdnu nám v turnaji tedy zbývají už pouze tři hrací týdny.

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

Nadvláda Fnatic v EMEA League pokračuje

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama