Nahota v novém Baldur's Gate 3 děsí streamery
Gaming Baldur's Gate 3 Článek Nahota v novém Baldur's Gate 3 děsí streamery

Nahota v novém Baldur's Gate 3 děsí streamery

Josef Ventrča

Josef Ventrča

4. 8. 2023 11:48

Nejsledovanější klipy ze streamování nové hry obsahují záběry na nahé postavy.

Reklama

O hře Baldur's Gate 3 se dlouho mluvilo, a tak není divu, že po svém čtvrteční vydání se jí dostalo spoustu pozornosti. Zejména na streamovací platformě Twitch mnoho streamerů sáhlo právě po novém RPG od společnosti Larian Studios, a někteří se nestačili divit, co všechno jim titul nabídne. A to již od tvorby postav, které před uživateli nic neskrývají. Doslova.

Přestože hra na začátku varuje, že se v ní objevuje nahota, tak plno streamerů překvapilo, jak brzy na ni mohou narazit. V klipech z Baldur's Gate 3 na stránce Twitch aktuálně dominují záběry hráčů, kteří na možnost „skrýt oblečení“ při tvorbě vlastní herní postavy kliknuli. Galerie modifikací ženských i mužských genitálií je opravdu bohatá, a je poznat, co hráče při vytváření postav ve hrách na hrdiny doopravdy zajímá.

Nicméně občas při tom vzniknou i vtipné momenty končící šokovanými výkřiky. Například MissMikkaa, která se proslavila hraním Elden Ring na taneční podložce, si chtěla přiblížit obličej své rohaté pekelnice (Tieflinga), jenže kamera místo toho ukázala herní osobu v Evině rouše, což streamerku maličko vyděsilo a rozesmálo. V rozpacích pak úhel kamery rychle přesunula zpět.

Podobnou reakci měl například i Shroud. „Wow, promiňtě, netušil jsem, že tu tahle možnost je,“ řekl svým divákům poté, co jim v přímém přenosu ukázal přednosti svého pekelného tvora. Pak sice chtěl možnost nahoty vypnout, jenže zvědavost ho přemohla, a tak ji znovu povolil. „Vydržte, musím se na to podívat,“ řekl na streamu.

Může Twitch potrestat streamery za nahotu ve hrách?

Odpověď je: spíš ne. Podmínky platformy jsou k zobrazení nahoty ve videohrách poměrně laxní, pokud nejsou hlavním tématem vysílání. „Hry, ve kterých je nahota, pornografie, sex nebo sexuální násilí hlavním tématem nebo prvkem, jsou zcela zakázány,“ uvádí se na stránce s komunitními pravidly. Dále je zde upřesnění, že pokud tím streameři tráví pouze tolik času, kolik je nutné k postupu, je to v pořádku. U Baldur's Gate 3 je naštěstí nahota a sex spíš doplňkovým prvkem, takže se není nutné příliš obávat banů. Navíc od června Twitch nově vyžaduje, aby streameři při hraní her s ratingem pro dospělé vybrali pro své vysílání označení pro dospělé - což diváky varuje ještě před spuštěním streamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama