NAVI jsou v EPL o krok blíž k play-off, Apeks nepomohl ani slovenský střelec
i Zdroj: ESL
Esport CS:GO Článek NAVI jsou v EPL o krok blíž k play-off, Apeks nepomohl ani slovenský střelec

NAVI jsou v EPL o krok blíž k play-off, Apeks nepomohl ani slovenský střelec

Pavla Doušová

Pavla Doušová

15. 9. 2023 10:20

I přes středeční úspěch proti severoamerickému týmu M80 se týmu Apeks nedařilo tak, jak doufali. NaVi se s bývalým hráčem Apeks adaptovali velmi dobře a použili ho jako efektivní zbraň proti jeho bývalým spoluhráčům, včetně slováka Martina „STYKO“ Styka.

Reklama

Čtvrteční odpoledne ve skupině C ESL Pro League Season 18 přineslo mimo jiné i zápas dvou evropských organizací - Natus Vincere a Apeks. Tyto dva týmy se spolu utkaly poprvé od letní hráčské pauzy, kdy se Justinas „jL“ Lekavicius přesunul právě z Apeks do ukrajinské organizace.

Zápas byl o dost rychlejší než se dalo očekávat. Jako první si mapu vybírali Apeks a zvolili Anubis, kde se jim narozdíl od soupeře v posledních měsících daří o něco lépe. Tento výběr se však nakonec neukázal jako dobrý krok a místo výhry Apeks dopřáli NAVI nejrychlejší výhru na dané mapě v posledních šesti měsících. V první polovině mapy byli sice Apeks dostatečným soupeřem, od 9. kola však převzali kontrolu nad mapou hráči NAVI a soupeře nepustili ke slovu až do konečných 16-7.

Volbu druhé mapy mělo v rukou NAVI a volba nakonec padla na Inferno. Ostrými střílel především Valeriy „b1t“ Vakhovskiy, který dopomohl svému týmu k rychlému zisku prvních šesti kol a ovládl většinu klíčových statistických tabulek. Byť se Apeks snažili vítěznou sérii ukrajinské organizace přerušit, zmohli se pouze na 5 kol. Martin „STYKO“ Styk a jeho spoluhráči si tak odnesli tíživou porážku 5-16.

Pro NAVI tato výhra znamená velký krok blíže k play-off, pro Apeks bohužel krok zpátky, byť ne úplný konec v turnaji. Už 15. září čeká Apeks boj proti Imperial Esports, NAVI si zahrají v neděli 17. září proti FaZe.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama