NaVi končí na Majoru těsně před branami play-off
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek NaVi končí na Majoru těsně před branami play-off

NaVi končí na Majoru těsně před branami play-off

Michael Douša

Michael Douša

16. 5. 2023 17:49

Předloňští Major šampioni se jarního repete nedočkají, jedou domů

Reklama
Předloňští Major šampioni se jarního repete nedočkají, jedou domů.

Ačkoliv bylo jasné, že se jednoho z bývalých Major šampionů v play-off nedočkáme, stejně je výsledek poměrně smutnou záležitostí. Jedna velká kapitola Counter-Striku končí a jedny z největších hvězd, které CS:GO hrály, se ani nepodívají do play-off posledního Major šampionátu. Můžeme to shodit na mnohé - špatný formát, nešťastný seeding, tragické Bo1 výkony, nebo prostě lepší soupeře. Tak či tak se nedá říct, že by nám tohle dělalo radost.

První velkou chybou FaZe vedených Finnem "karrigan" Andersenem bylo, že si jako svou mapu vybrali Overpass. Ačkoliv se na Overpassu cítí poměrně komfortně (jinak neexistuje důvod, proč by si tuhle mapu vybírali), visela na ní ještě hořká pachuť z jejich tragické prohry proti Bad News Eagles na téhle mapě. 16-3 jen tak z paměti nevyženete. Pachuť se jich po tomto zápase pravděpodobně ještě nějakou chvíli nepustí, jelikož i tentokrát si z Overpassu odnesli prohru, a to 13-16. NaVi naopak velmi chybovali výběrem Mirage, kde se FaZe posadili do sedla a převálcovali ukrajinskou organizaci 16-5.

Vše tak došlo na Anubis. Ten byl od počátku poměrně vyrovnanou záležitostí, na druhé polovině se ale NaVi postavili do čela a zbýval jim už jen jeden jediný bod k tomu, aby vyhráli celou sérii a postoupili do play-off. FaZe byli na 10 bodech a výhra jim tak tak klouzala mezi prsty. Díky stoprocentnímu soustředění a motivaci ze strany karriganova mužstva, a především vynikajícímu výkonu Helvijse "broky" Saukantse se FaZe dotáhli na 15. bod a šlo se do přesčasu. Ani tam ale nebylo od začátku jasno - první kolo padlo na stranu NaVi, FaZe se ale rychle dostali zpátky do hry a začali dotahovat. Jeden přesčas byl na tyhle legendy ale moc málo, teprve ve druhém přesčase jsme se dočkali výsledku. 22-19 pro FaZe a NaVi jedou domů. 

Je to tak poprvé, kdy v play-off nebude žádný ruský hráč. A také je to teprvé druhé Major play-off, na které se nekvalifikoval Aleksandr "s1mple" Kostyljev, který na tomto Majoru zaregistroval úplně nejhorší osobní výkon, rating 1,07. Bude to tak velmi smutné loučení s CS:GO.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama