Nečekaná změna v Astralis po nezdařené kvalifikaci
Esport CS:GO Článek Nečekaná změna v Astralis po nezdařené kvalifikaci

Nečekaná změna v Astralis po nezdařené kvalifikaci

Michael Douša

Michael Douša

18. 4. 2023 18:31

Zářná budoucnost pro tým, či další propad?

Reklama

Zářná budoucnost pro tým, či další propad?

Po nezdárném pokusu o kvalifikaci na poslední CS:GO Major proběhla překvapivá výměna dvou hráčů v dánských Astralis, dlouholetý hráč Andreas “Xyp9x” Højsleth poprvé za svou kariéru u Astralis není v hlavním týmu, místo něj tam stojí mladý Alexander “Altekz” Givskov. 

Andreas “Xyp9x” Højsleth je s Astralis od roku založení týmu a to od 2016, po sedmi letech je toto jeho první přemístění. S jeho pomocí Astralis vyhráli 4 Majory, tři z toho hned za sebou společně s dalšími 15 trofejemi z různých šampionátů, například IEM Katowice 2017, 2019, Astralis s ním též získali úplně první Intel Grand Slam. Naopak Alexander “Altekz” Givskov byl s Astralis Talent poslední dva roky, za které tým vyhrál mnoho domácích eventů, mezi posledními například POWER Ligaen Season 22 či CCT North Europe Series 4.

Není však divu, že Astralis do sestavy zasáhli takto razantním způsobem. Neschopnost kvalifikovat se na Major je jen špičkou ledovce dále upadajícího (avšak kdysi hvězdného) týmu. Kvůli špatným výsledkům se museli na IEM Dallas kvalifikovat až přes otevřenou kvalifikaci, na ESL Pro League neskončili ani v lepší polovině a právě na kvalifikaci na Major prohráli i proti mnohem větším outsiderům - Eternal Fire či Spirit. Například na v současnosti probíhajícím IEM Rio je například nemůžeme vidět vůbec.

Nečekaná změna v Astralis po nezdařené kvalifikaci

Photo credits: Adela Sznajder, ESL Gaming

Sestava týmu tedy po změně vypadá takto:

Lukas "⁠gla1ve⁠" Rossander Benjamin "⁠blameF⁠" Bremer Nicolai "⁠device⁠" Reedtz Christian "⁠Buzz⁠" Andersen Alexander "⁠Altekz⁠" Givskov

Pro Astralis je toto velká změna s nepředvídatelnými výsledky a nejistou budoucností pro jak oba hráče, tak tým samotný. Je změna zářnou budoucností týmu, nebo větším propadem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama