Nejlepší agenti pro začátečníky ve Valorantu
i Zdroj: Riot Games
Gaming Valorant Článek Nejlepší agenti pro začátečníky ve Valorantu

Nejlepší agenti pro začátečníky ve Valorantu

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

8. 11. 2023 12:00

Přesto, že je Valorant střílečkou z první osoby, obsahuje mnoho prvků, které se musí hráč, aby hře porozuměl, naučit. Pro nováčky může být obtížné se ve hře s několika desítkami schopností zorientovat. Pojďme se tedy podívat, na ty nejlepší agenty, kteří vám mohou v začátcích pomoci se s hrou seznámit nejlépe a patří k těm mechanicky jednodušším.

Reklama

I když vás hra provede krátkým tutoriálem, ukáže vám v něm jen základní princip hry. Zkusíte si tedy vystřelit na boty, položit bombu a poté ji zneškodnit. V tutoriálu si zahrajete za Sovu, jehož schopnosti si máte možnost vyzkoušet také. Jenže dnes už je agentů vydaných 22 a když se ihned vrhnete do klasické hry, můžete být dost zmatení. Ve Valorantu máta ale možnost si schopnosti jednotlivých agentů nastudovat i vyzkoušet na mapě Range, která slouží právě k procvičování.

Nejjednodušší agenti ve Valorantu

Řekněme, že teď už se v agentech orientujete a zhruba víte, které schopnosti od jednotlivých z nich očekávat. Převést však hraní agenta do praxe a hrát za něj „správně“ už může být o něco těžší. Jednotliví agenti zastávají určité role a pokud se tedy chcete vyhnout nevrlým spoluhráčům a upřednostníte jednodušší start, měli byste dát šanci těmto agentům. Řekneme si i proč.

Alt Tag

Brimstone je zaručeně nejjednodušší agent v sekci kontrolerů. Mechanika pokládání jeho smoků je natolik jednoduchá, že budete mít prostor se soustředit i na jiné důležité aspekty hry. Není těžké odhadnout, ani kdy použít jeho další schopnosti. Stim beacon je skvělý pro zrychlení tempa a pomocí molotovu můžete zpomalit postup nepřátel. Může být ale i skvělým úvodem do lineupů. Ultimátní schopností můžete oddálit zneškodnění bomby, případně i její položení, nebo protivníky odchytit v uzavřeném prostoru.

Alt Tag

Reyna je mechanicky nejjednodušším duelistou. Její flashe nemohou oslepit spoluhráče a hází se opravdu lehce. Jediné mínus je, že její schopnosti na Q a E závisí na zabitích či asistencích. Je však agentem, od jehož schopností spoluhráči neočekávají určité a správné použití, proto nemůžete prakticky nic pokazit.

Alt Tag

Pokud přemýšlíte nad rolí iniciátora, KAY/O by mohl být nejlepší volbou. Přes to, že jste si mohli v tutoriálu vyzkoušet iniciátora Sovu, pro správné užití jeho schopností je v řadě scénářích potřeba znát lineupy. KAY/O však disponuje granátem, který lze použít ve stejných případech jako Brimstonův molotov. Dále má nožík, který můžete hodit prakticky kamkoliv kde očekáváte někoho z protějšího týmu, či se chcete ujistit zda je oblast prázdná. Flashe budou především pro hráče přicházející z CS jednoduché, pro úplné nováčky však zapeklité také nebudou. Jen pozor na to, že mohou oslepit i vaše spoluhráče. Použitím ultimátní schopnosti před vstupem na site, nebo když při obraně uvidíte nepřátele váš site dobývat, nic nezkazíte.

Alt Tag

Sage, ač se řadí do kategorie sentinelů, vás naučí díky svým schopnostem především hrát kolem týmu. Ultimátní schopnost spolu s healem zároveň vyloženě vyžadují, abyste zůstali naživu a byli svým spoluhráčům k dispozici ideálně po celé kolo. Díky této postavě se tak můžete naučit hrát opatrně a nevrhat se do zbytečně agresivních duelů. Naopak budete muset začít přemýšlet nad tím, jak situace převést v prospěch vašeho týmu a zbytečně neumřít, jinak spoluhráči moc nadšení nebudou. 

Alt Tag

Killjoy je naopak ukázkovým sentinelem, který dokáže díky svým schopnostem skvěle ohlídat záda celému týmu. Stejně jaku u Sage je i u této postavy klíčové, abyste zůstali naživu, jinak riskujete, že váš tým překvapí nepřátelé ze zad. Za obranu je výhodou, když si nastudujete dobré umístění svých jednotlivých utilit, není však těžké si vymyslet i své plány. Ultimátní schopnost je skvělá k pomoci týmu pro dobytí situ či oddálení postupu nepřátel. Jen pozor, kam ji pokládáte, ať vám ji protivníci nezničí.

Na konec je ale potřeba zmínit, že i výše zmínění agenti se s postupem do vyšších úrovní a ranků stávají těžkými. Zkušenější a lepší hráči budou očekávat více, než s čím si prozatím dle tohoto seznamu vystačíte a je třeba si uvědomovat, že se jedná o rady spíše do úplných začátků. Za každým agentem, což platí i pro tyto, se totiž skrývají další pravidla o tom, jak a k čemu slouží v týmu především. Není se však čeho bát, s postupem času tyto znalosti přicházejí téměř samy díky zkušenostem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama