Největší stěr v historii internetu? Aktivistka Greta zesměšnila Andrew Tatea a poslala ho do vězení
Zajímavosti Článek Největší stěr v historii internetu? Aktivistka Greta zesměšnila Andrew Tatea a poslala ho do vězení

Největší stěr v historii internetu? Aktivistka Greta zesměšnila Andrew Tatea a poslala ho do vězení

Jarmil Černý

Jarmil Černý

30. 12. 2022 19:02

Kontroverzní celebrita si přitom naběhla úplně sama.

Reklama

Bývalý profesionální kickboxer, influencer a zejména jedna z nejkontroverznějších osobností této doby. Andrew Tate v uplynulých měsících obdržel několik banů na různých sociálních sítích za své vystupování a ideologii. Jeho nenávist k ženám, které jsou podle něj majetek mužů, představovala silné kafe pro Twitter, Instagram, Facebook, YouTube i TikTok. Nyní se Tate potýká s mnohem větším problémem, je totiž ve vazbě.

Andrew Tate se do herního světa promítl v uplynulých měsících, kdy byl i přes ban na Twitteru spatřen v příspěvku od tehdejšího CEO evropské esport organizace G2 Esports. Carlos "ocelote" Rodríguez si party s kontroverzní osobou vychvaloval, což se nelíbilo nejen vedení, ale i společnosti Riot Games. Organizace během týdne přišla o prestižní místo ve franšízované Valorant lize, Carlos byl okamžitě odvolán z pozice a o pár týdnů později zcela rezignoval.

V prosinci letošního roku byl Andrew Tate odbanován novým vlastníkem Twitteru, Elonem Muskem. Ten nechal rozhodnout lid o osudu dříve zabanovaných účtů. Twitter účet Andrewa se začal plnit kontroverzními příspěvky plnými luxusních aut, citátů a úryvků ze života. Nejednou se Tate trefil i do známé 19leté aktivistky Grety Thunbergové. Jeho přímé vyzvání Grety se mu ovšem vymstilo.

Tate 27. prosince označil Gretu s fotkou, kde tankoval své Bugatti a doplnil, že vlastní 33 aut včetně dvou Ferrari. Poprosil o email aktivistky, kam by mohl zaslat seznam vozidel a jejich obří emise. Greta tweet citovala s adresou smalldi*kenergy@getalife.com. Překlad asi není třeba.

V esportu známý pojem "ratio", tedy odpověď s více lajk než samotný příspěvek, zde dosáhl zcela nového rozměru. Během pár dní získala Greta přes 3,4 milionu lajků, což v době psaní článku znamená šesté místo mezi nejoblíbenějšími příspěvky v historii Twitteru. Pro Andrewa má ale celá situace daleko hořčejší dohru.

Krátce po tweetu Greta přidal Andrew video s odpovědí, kde pojídá pizzu zabalenou v obyčejných donáškových obalech, které rozhodně neplánuje recyklovat. Zpětné rýpnutí o recyklaci a ukázání obalů na videu ovšem dalo policii potřebné vodítko, kde se Andrew a jeho bratr aktuálně nachází.

Rumunská policie následně provedla razii na vilu Andrewa a zatkla jeho i bratra za obchodování s lidmi. Podle aktuálních informací byla dvojice v hledáčku policie přes 7 měsíců, a právě obal od pizzy z lokálního řetězce dal policii klíčovou informaci o poloze.

Zločinecká skupina okolo bratrů Tateových měla sexuálně zneužívat šest žen. Ty byly vykořisťovány a nuceny vytvářet pornografický obsah.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama