NEOFRAG jede domů, ITB se nekvalifikovali na hlavní event IEM Cologne
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek NEOFRAG jede domů, ITB se nekvalifikovali na hlavní event IEM Cologne

NEOFRAG jede domů, ITB se nekvalifikovali na hlavní event IEM Cologne

Michael Douša

Michael Douša

27. 7. 2023 14:26

Český střelec se na mezinárodním turnaji příliš neohřál

Reklama

Český střelec se na mezinárodním turnaji příliš neohřál.

Příběh českého talenta Adama "NEOFRAG" Zouhara skončil na IEM Cologne asi tak rychle, jak začal. Evropský mix Into The Breach se na turnaji nejdříve postavil švédským NIP, ovšem bez většího úspěchu. Sestava si proti Švédům naúčtovala pouhých pět kol, než se musela vydat směrem do spodního pavouka, kde na ně čekali TheMongolz, poražení ze zápasu proti MOUZ.

ITB do zápasu vcházeli jako poměrně silní favorité, stará sestava to dotáhla na Majoru až do play-off, ovšem nyní zůstalo pouhé jádro, přičemž největšího talenta, Cai "CYPHER" Watsona, nahradil právě český hráč. TheMongolz ale ITB poměrně překvapili, na Miragi, mapě vlastního výběru, se vytasili s opravdu silnou strategií a ITB jednoduše přestříleli 16-8. NEOFRAGův výkon bohužel nebyl mnoho platný, na první mapě si vystřílel poměrně slabý rating 0,62. Veškeré naděje britské organizace se tak upínaly na Ancient, kde však NEOFRAG přišel k životu.

Zatímco ITB prohrávali s deficitem 10 kol 14-4, NEOFRAG byl stále v čele tabulky a tahal svůj tým směrem k vyrovnávací hranici 15-15, zdálo se to ale jako takřka nemožný výkon. I přes to vystřílel hned několik vítězných kol a dostal ITB na respektuhodné skore 15-8, tam ale příběh skončil. I přesto, že měl o 10 killů víc než jeho druhý nejlepší týmový kolega, Into The Breach na kvalifikaci na IEM Cologne končí a mohou se s německou trofejí rozloučit.

TheMongolz tak ukazují, že jsou silným černým koněm a neměli by být jen tak vyšachováni z diskuse. Znovu se ale do akce ponoří až zítra, dnes se totiž rozhodne, proti komu si zahrají. Bude se jednat o poražené ze zápasu FURIA vs. Monte, přičemž zbrusu nová sestava FURIA vypadá velmi sebejistě. Bude to ale stačit na ukrajinské Monte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama