Nevidomý hráč dosáhl nejvyššího ranku v bojové hře
i Zdroj: BlindWarriorSven na Facebooku
Zajímavosti Street Fighter 6 Článek Nevidomý hráč dosáhl nejvyššího ranku v bojové hře

Nevidomý hráč dosáhl nejvyššího ranku v bojové hře

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

28. 9. 2023 16:30

Tento inspirující příběh se odehrál v přímém přenosu na streamovací platformě Twitch. Hráč s přezdívkou BlindWarriorSven dosáhl nejvyšší možné úrovně v bojové hře Street Fighter 6.

Reklama

Svena připravila o jeho zrak již v šesti letech rakovina. Obával se, že už si nikdy žádnou hru nezahraje. Pak ale objevil bojové hry, ve kterých je schopný identifikovat pozici a pohyby jeho protivníků jen za pomoci zvuků.

Sven se tak postupně výhru po výhře vyšplhal po žebříčku úrovní až na tu nejvyšší - Master. Učinil tak ve hře Street Fighter ve všech dílech od toho druhého. Dokonce se účastnil i několika turnajů po celé Evropě. Brzy však bude mít nový cíl, jelikož společnost Capcom oznámila, že v listopadu žebříček obohatí o nový nejvyšší rank - Legend. Tato úroveň bude vyhrazena pro 500 nejlepších hráčů na světě.

Zároveň se Sven už několik let zasazuje o zvýšení přístupnosti her. Svým novým úspěchem chce inspirovat i další společnosti, aby šly ve šlépějích Street Fightera a své hry lépe uzpůsobily pro tělesně postižené hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama