Nexa před hrou proti Vitality: “NiKo je v současnosti nejlepší hráč na světě”
Esport CS:GO Článek Nexa před hrou proti Vitality: “NiKo je v současnosti nejlepší hráč na světě”

Nexa před hrou proti Vitality: “NiKo je v současnosti nejlepší hráč na světě”

Michael Douša

Michael Douša

16. 12. 2021 11:20

Srbský kapitán nešetří chválou na adresu bosenského střelce

Reklama
Nemanja “nexa” Isaković si po návratu do G2 musel zvykat, přiznává v rozhovoru pro HLTV

G2 si připsali proti NIP své první vítězství, ačkoliv bylo o něco těsnější, než by se samotnému týmu líbilo. Nexa uznal, že některá rozhodnutí jim dost ztížila práci, navíc si tým za jeho nepřítomnosti zvyknul na trochu jiný standard fungování.

”V průběhu IEM Winter měli několik hráčů, kteří rozhodovali strategie a v průběhu hry mluvili, změnili hodně strategií a způsobů hry, takže když jsem se teď vrátil já, pořád jsme měli problém, že někteří ve hře mluvili moc, protože to prostě dělali poslední dva týdny. Nemáme teď jeden rozhodující hlas, nebo jsme ho aspoň neměli ve hře, bylo to dost chaotické.”

To označil za problém i konkrétně na mapách Nuke a Inferno, kde se francouzsko-bosenské sestavě jen tak tak dařilo vítězit.

“Na Nuku AmaNEk asi zapomněl, že nedrží rampu, a tak na ni pořád chodil dál. [smích] Ne, dělám si srandu, ale bylo vidět, že jsme byli docela rezaví. Když hráli s Kennym, AmaNEk byl hodně statický a všichni ostatní rotovali, ale předtím a teď znovu máme AWPera jako toho, kdo hodně rotuje a pohybuje se po mapě, takže bylo těžké si zas přecvaknout do toho módu, jako to bylo se mnou, bez toho, abychom měli nějaký pořádný trénink. 
Na Infernu jsme měli solidní CT stranu, ale pokazili jsme několik kol ke konci. Vyhráli jsme pistole a všechno vypadalo doře, ale pak jsme zase prohráli forcebuy. A zase, bylo to kvůli špatné komunikaci, jiným protokolům, které měli s Kennym a které chtěli použít, ale které já si pamatuju, že jsme dělali jinak. Takže jsme se rozdělili, já umřel sám, a pak to šlo samo.” 

Nexa pak vychválil svého svěřence Nikolu “NiKo” Kovače, jenž se zčásti také staral o tým v době nexovy nepřítomnosti. Chválou opravdu nešetřil a dokonce docela kontroverzně postavil NiKa dokonce výš než legendárního Alexandra “s1mple” Kostyljeva. 

Nexa před hrou proti Vitality: “NiKo je v současnosti nejlepší hráč na světě”

“V současné formě je NiKo nejlepší hráč na světě, o tom nepochybuju. Pokud by nám sezona vyšla trochu jinak a možná bychom vyhráli nějaké turnaje, nebo vyhráli ty finále, kde jsme hráli proti NaVi, myslím, že by NiKo určitě byl uchazečem o titul nejlepšího hráče světa. Měl fenomenální rok, ale myslím, že opravdu nasadil skvělé tempo v posledních měsících a ukazuje nadlidská čísla. Myslím, že ani s1mple nemá takový dopad a taková čísla jako NiKo, konzistentně na každé mapě, pořád.” 

Na nexu a jeho sestavu nyní čekají Vitality, kde se ukáže, jestli si vůbec zaslouží post světové dvojky, než se budou proti NaVi ucházet o světovou jedničku. Už dnes od 19:30 na BLASTu! 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama