Ninjas in Pyjamas znovu páchají změny, jedno místo je stále prázdné
i Zdroj: Copyright: Adela Sznajder, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Ninjas in Pyjamas znovu páchají změny, jedno místo je stále prázdné

Ninjas in Pyjamas znovu páchají změny, jedno místo je stále prázdné

Pavla Doušová

Pavla Doušová

5. 4. 2024 10:57

Ninjas in Pyjamas v poslední době prochází značnou krizí, kdy se jim nedaří získat žádné trofeje ani dostat se do pokročilých fází větších globálních eventů. Přichází tak čas na vyměnění některých článků a doufání, že se situace změní k lepšímu.

Reklama

Změny se v Ninjas in Pyjamas dějí už nějakou dobu, neúspěch v kvalifikacích na Major je ale utvrdil v tom, že s touto sestavou cesta nikam nevede. Mimo hlavní mužstvo byl již v polovině února odsunut Patrick “es3tag” Hansen, mladičký AWPer Daniil “headtr1ck” Valitov a v poslední řadě dánský Kristian “k0nfig” Wienecke. Ani post kouče nezůstal nedotčen, Švéd Daniel “djL” Narancic byl taktéž nahrazen.

Novým koučem NIP se začátkem března stal Švéd jiný, Richard “Xizt” Landström, která se do prosince minulého roku realizoval v HEROIC, se kterými vyhrál například BLAST Premier Spring Final 2023 a BLAST Premier Fall Final 2022. V prosinci byl v HEROIC nahrazen v rámci velkoplošných změn v organizaci.

Jako další se do NIP přidal Max “maxster” Jansson, devatenáctiletý mladík, který se do hlavní sestavy probojoval po dvou letech v Young Ninjas. Ninjas in Pyjamas je dosavad jedinou organizací, jejíž kdy byl maxster součástí. Tento přestup z Young Ninjas do hlavní sestavy proběhl 24. března.

Prozatím poslední změnou je nově příchozí ukrajinský AWPer Artem “r1nkle” Moroz, který v nové sestavě nahrazuje Daniila “headtr1ck” Valitova. Artem přichází z ukrajinského týmu B8, kde strávil poslední necelé tři roky své kariéry. Na scéně r1nkle poprvé zazářil na BLAST.tv Paris Major Europe RMR, kde měl hodnocení 1,20 i proti týmům jako MOUZ a Virtus.pro.

Poslední místo v sestavě skandinávského týmu zatím nemá jmenovku. Vedení NIP tvrdí, že je několik potencionálních hráčů, které by toto místo mohli zaplnit, žádný ale nebyl odhalen a budoucnost NIP je tak ve hvězdách. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama