Nová Mafia byla oficiálně oznámena, ještě si na ni počkáme
Gaming Článek Nová Mafia byla oficiálně oznámena, ještě si na ni počkáme

Nová Mafia byla oficiálně oznámena, ještě si na ni počkáme

Adam Král

Adam Král

30. 8. 2022 01:11

Jaký lepší dárek by vám vývojáři série Mafia mohli nachystat, než oznámení nového dílu?

Reklama

„Přátelství je sra#ka!", zazní na konci jedné z nejlepších českých her. Pamětníci si jistě pamatují, že tuto větu pronesl Sam na konci první Mafie. Proč pamětníci? Protože MAFIA 1 vyšla přesně před dvaceti lety. V dnešní době legendární českou videohru, kterou vytvořil Daniel Vávra se svým týmem, hrál snad každý. Momentální držitelé práv, Hangar 13, dnes oznámili skvělou novinku.

Překvapení

V posledních měsících internetem vířily spekulace o tom, že se chystá nový díl Mafie a bude představen někdy v následujících měsících. Stalo se tak na dvacetileté výročí série. Na Twitteru studia 2K přistála informace, že nová hra ze série skutečně vyjde. Spolu s ní vyšel i obsáhlý rozhovor. Jeho poslední věta od vývojáře Romana Hladíka zní takto:

S radostí vám mohu potvrdit, že jsme začali pracovat na zcela novém projektu Mafia! I když je to až za několik let a nemůžeme teď sdělit nic víc, jsme opravdu nadšení, že můžeme pokračovat v práci na této oblíbené sérii a bavit naše hráče novými příběhy.

Nová Mafia byla oficiálně oznámena, ještě si na ni počkáme

Na podrobnosti o chystané nové hře si ještě nějakou dobu počkáme. Nic to ale nemění na tom, že tohle je skvělá informace pro všechny fanoušky původních dvou her. Skalní příznivci série se snaží zapomenout na třetí díl, ze kterého Hangar udělal nudnou a repetitivní hru. Na druhou stranu remake prvního dílu, které studio vytvořilo, dopadl nad očekávání, tak snad se jim povede i čtvrtý díl.

K dvacetiletému výročí se vývojáři rozhodli, že první Mafii uvolní zdarma na Steamu pro všechny. Přidat do knihovny si hru můžete od 1. do 5. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama