nova-rozsireni-chrome-ktera-vykradaji-steam-inventare
Zajímavosti Článek Nová rozšíření Chrome, která vykrádají Steam inventáře

Nová rozšíření Chrome, která vykrádají Steam inventáře

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

4. 2. 2016 18:29

Přečtěte si o jaká rozšíření jde a jak se proti nim chránit.

Reklama

Nová rozšíření Chrome, která vykrádají Steam inventáře

Instalujete a využíváte rozšíření pro webový prohlížeč Chrome? Pak je tento článek právě pro vás. V Chrome nabídce se totiž objevila nová, velmi nebezpečná rozšíření především (ovšem nejen) pro hráče CS:GO, kteří sází na stránkách typu CSGO Double. Tyto rozšíření nesou názvy: CSGODouble Changer, CS:GO Double Withdraw Helper, Csgodouble AutoGambling Bot, Improved CSGODouble a jiné podobné názvy. A v čem jsou výjimečná? Na první pohled se zdá že v ničem, jako u klasického rozšíření jej nainstalujete a tím jim povolíte čtení a úpravu stránek jenž navštěvujete. A právě toho zneužijí a může se stát, že předměty z vašeho inventáře při sázce neodešlou BOTům z daných stránek, ale na vlastní Steam účty, takže o své předměty přijdete a to ve většině případů definitivně, jelikož Steam obnáší řadu podmínek, kdy podvody a ztráty předmětů neřeší.

Nová rozšíření Chrome, která vykrádají Steam inventáře

Ovšem nezoufejte, pokud máte strach o svůj inventář, stačí využívat pro řadu z nás otravné funkce jako je např. mobilní autentifikátor funkce Steam Guard. Tahle funkce zahrnuje stažení Steam aplikace na mobil a pak následné zadávání speciálního, jednorázového kódu před každým přihlášením. Ačkoliv se vám to může zdát jen jako formalita, která vás pouze obírá o čas, tahle funkce váš účet skutečně dokáže zabezpečit. 

Nová rozšíření Chrome, která vykrádají Steam inventáře

Pokud nechcete absolvovat možnost výše uvedenou, doporučujeme využít alespoň takovou tu minimální - základní ochranu, kterou by měl mít nastavenou opravdu každý uživatel a to potvrzování obchodních nabídek přes e-mail.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama