Novinky ve Fortnite, které zlepšily pohyblivost po mapě
Gaming Fortnite Článek Novinky ve Fortnite, které zlepšily pohyblivost po mapě

Novinky ve Fortnite, které zlepšily pohyblivost po mapě

Anna Marchalová

Anna Marchalová

31. 3. 2022 04:44

Pořádná dávka parkouru, přídavný štít a lepší pohyblivost, to jsou novinky ve Fortnite.

Reklama

Druhá sezóna třetí kapitoly přímo vybízí k prozkoumání řády novinek, které jsou nyní, po odstranění stavební mechaniky, ve Fortnite k dispozici. Pojďme se společně podívat na tři největší náhrady, které máme za zrušené stavění.

Nová funkce Overshield - extra ochrana

Dřív, než se vaše nohy dotknout země, můžete si všimnout, že se vám dobíjí náhradní štít. Jedná se o zcela nový doplněk známý jako Overshields, který vás ochrání při přestřelkách. Náhradní štíty vám poskytnou dalších 50 shieldů a při utrženém poškození se odečítají dříve, než ztratíte jakékoli zdraví. Tato dodatečná ochrana vám pomůže přežít i v té nejdivočejší přestřelce. Před bouří vás však neochrání, zde platí klasická pravidla a to, že vám ubývá pouze zdraví. Takže bouři se stále vyhýbejte jako čert kříži.

Overshields nemůžete nikde najít, takže není zapotřebí jej hledat po mapě, jelikož je automaticky aplikován hned na začátku hry. S Overshields si tak můžete nashromáždit dohromady až 250 zdraví a štítů! Pokud však o svůj dodatečný štít přijdete, je zapotřebí se na pár vteřin stáhnout z boje a poté se s obnoveným štítem vrátit zpět do akce.

Novinky ve Fortnite, které zlepšily pohyblivost po mapě


Nová běžecká mechanika Sprinting – utečte kulkám

Když je nejlepší taktikou útěk, pak se vám zajisté hodí nová mechanika, která přidává do hry krátkodobý sprint, při kterém se vaše postava rozběhne téměř nadzvukovou rychlostí, až se jí z toho za patami jen zapráší.

Pokud se vám v boji nedaří a Overshield již selhal, pak je nejvyšší čas na útěk. Pomocí sprintu se vám to zajisté podaří, jelikož jste během chvilky na druhé straně kopce anebo již ztraceni hluboko v městské džungli. Ale pozor! Sprint lze používat pouze po omezenou dobu. Poté musíte počkat až se vám plně obnoví. Pro využití této nové mechaniky stačí stisknout jedno jediné tlačítko či klávesu a vaše postava se rozeběhne. Jelikož je tlačítko pro sprint na jednotlivých platformách jiné, níže jsme pro vás sestavili seznam výchozího nastavení pro jednotlivé platformy.

Výchozí tlačítka sprintu:

  • PlayStation 4/5 : L3
  • Xbox One/ Series: Tlačítko levé páčky
  • Nintendo Switch: Levá páčka
  • PC: Levý Shift

Novinky ve Fortnite, které zlepšily pohyblivost po mapě


Mantling - skutečný parkour

Před nějakým časem se šuškalo o možnosti lezení po skalách ve Fortnite a nyní je to tu, jen v trošku jiném provedení! Nová funkce mantling přinesla do hry parkourové prvky, se kterými můžete dělat divy. Skákejte z budovy na budovu, lezte po římsách a vyvádějte nejrůznější triky v kombinaci se sprintem. Zachytit se můžete za jakoukoli střechu, či římsu a poté se vytáhnout nahoru, takže se schody stanou minulostí.

Funkce Mantling je nyní aktivní a umožňuje vám vytáhnout se přesně tam, kam potřebujete. Nejdůležitější je naučit se správné načasování, aby byl váš parkour co nejefektivnější a plně plynulý. Stačí si zvyknout na nové ovládací prvky, abyste se mohli vyšplhat na nejvyšší místa i bez stavění a budete opět na koni.

Novinky ve Fortnite, které zlepšily pohyblivost po mapě

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama