Nový GOG propojí  vaše herní knihovny a přátele v jednom launcheru
Gaming Článek Nový GOG propojí vaše herní knihovny a přátele v jednom launcheru

Nový GOG propojí vaše herní knihovny a přátele v jednom launcheru

Štěpán Kulík

Štěpán Kulík

5. 7. 2019 01:15

Nová verze GOG Galaxy spojí všechny vaše herní knihovny a přátelé pomocí jediného klienta.

Reklama

Válka digitálních obchodů na platformě PC je v plném proudu a nyní se o slovo hlásí i CD Projekt se svým GOG obchodem. Jak by si člověk mohl zprvu myslet, nejedná se o žádné potvrzení exkluzivky, ani žádné velké studio nebo vydavatel nepřesouvá všechny své hry. Vývojáři z CD Projektu si pro nás totiž připravili úplně jiné, ale zato velmi zajímavé informace o nové verzi jejich GOGu s názvem GALAXY 2.0.

V dnešní době má každý z hráčů své hry rozdělené napříč všemi obchody - Epic Store, Steam, Uplay apod. (případně PlayStation, Switch nebo Xbox). To znamená, že pokud si chcete zahrát svou oblíbenou hru, musíte zároveň s tím spustit i daný klient na kterém se hra nachází.

Díky nové verzi GOGu tomu ale může být konec. V GOG GALAXY 2.0 budete moci všechny své hry spojit do jedné obrovské knihovny a díky tomu získat přehled o tom, které hry vlastníte. Budete si moci propojit i své konzolové účty. Samozřejmostí bude i spouštění her přímo z GOGu. Součástí budou i veškeré herní statistiky jako achievmenty, čas který jste ve hře strávili, a další.

Kromě ucelené sbírky přinese nový GOG také jednotný chat napříč všemi platformami. Ke komunikování s přáteli vám tedy bude stačit pouze jeden klient. Samozřejmostí pak je také porovnávání a předhánění se s přáteli, sdílení svých zážitků a momentů nebo čas strávený ve hře.

Snad se tento krok polskému CD Projektu podaří dotáhnout do šťastného konce a umožní PC hráčům trochu pročistit plochu od různých klientů. Pokud si chcete novou verzi GOGu vyzkoušet, můžete se už nyní přihlásit do bety, která právě probíhá. 

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama