Práce na novém Zaklínači začnou letos
i Zdroj: CD Projekt Red
Gaming Článek Práce na novém Zaklínači začnou letos

Práce na novém Zaklínači začnou letos

Monika Kočicová

Monika Kočicová

23. 1. 2024 12:00

Zástupci studia CD Projekt Red prozradili, že produkce další hry ze světa Zaklínače začne v roce 2024. Promluvili taky o pokračování série Cyberpunk 2077.

Reklama

Společnost CD Projekt Red chce letos zahájit výrobní fázi další hry série Zaklínač. Rovněž se pracuje na pokračování Cyberpunku 2077. O plánech promluvil v rozhovoru pro agenturu Reuters nový generální ředitel polské firmy Adam Badowski, který začátkem roku převzal funkci po Michalu Nowakovskem.

CD Projekt oznamuje remake prvního Zaklínače

CD Projekt oznamuje remake prvního Zaklínače

Bude přepracován v Unreal Engine 5.

27. 10. 2022 14:30

Projekt s označením Polaris má být novou trilogií rozšiřující univerzum Zaklínače. „Do poloviny roku bychom chtěli, aby na hře pracovalo přibližně 400 lidí,“ uvedl Badowski. Zkušený vývojář ale neupřesnil datum premiéry prvního titulu z chystaného projektu, podle analytiků by se však mohlo jednat o roky 2026 nebo 2027.

Ve fázi konceptu je pak projekt Orion, který má navázat na akční RPG sérii Cyberpunk 2077. Podle Badowskeho má do konce letošního roku pracovat přibližně 80 zaměstnanců. Nowakovski pak pro Reuters doplnil, že studio uvažuje o zahrnutí prvků pro více hráčů, ale podrobnosti nesdělil.

Série Zaklínač i Cyberpunk 2077 patří mezi největší videoherní hity s velmi úspěšnými prodeji. Franšíza s lovcem monster od svého prvního vydání v roce 2007 prodala přes 75 milionů kopií. Prodeje kyberpunkového dobrodružství pak překonaly 25 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama