nvidia-shield-tv-miri-oficialne-na-cesky-trh
Technologie Článek Nvidia Shield TV míří oficiálně na český trh

Nvidia Shield TV míří oficiálně na český trh

Filip Němeček

Filip Němeček

8. 6. 2016 14:50

Herní konzole a multimediální centrum pro vaši televizi konečně oficiálně.

Reklama

Nvidia se rozhodla, že začne svoji konzoli Shield TV prodávat také v České republice. Částečně k tomu dopomohl Netflix, který už nějaký čas u nás oficiálně běží. Co všechno tahle věc umí? Je toho celkem dost.

V první řadě jde o Android TV zařízení, takže máte přístup k Play Store a ke všem Android hrám a aplikacím, které jsou pro tuto platformu dostupné. Kromě toho existuje celá řada her, které jsou optimalizované právě pro Shield a dalších 400 podporuje gamepad.

Nvidia Shield TV míří oficiálně na český trh

Důležitou částí Shield TV jsou aplikace. Na televizi si tak můžete pustit Spotify, již zmiňovaný Netflix, samozřejmě YouTube a celou řadu dalších. Například je nyní dostupná také oficiální aplikace Stream.cz.

Nelze zapomenout na GeForce Now. Možnost streamovat hry ze serverů Nvidia v rámci předplatného s cenou něco málo pod 10€ za měsíc. Na vlastní oči jsem viděl ukázku hraní Mad Max a opravdu to funguje dobře. Obraz byl ostrý, zpoždění nešlo poznat. GeForce Now už má servery v Německu, takže se o odezvu bát nemusíte. Potřeba je ale minimálně 30 Mbps internet. Streamovat můžete rovněž hry ze svého PC, pokud máte podporovanou grafickou kartu.

Nvidia Shield TV míří oficiálně na český trh

Nvidia Shield TV se začne prodávat 20. června s to s cenou 5499 Kč za základní model konzole s jedním ovladačem v balení. Pro verze nabídne 500GB pevný disk s cenou 7999 Kč. Další gamepad stojí 1599 Kč a dálkové ovládání Shield Remote přijde na 1499 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama