Odbory žádají odstoupení CEO Activisionu Bobby Koticka
Zajímavosti Článek Odbory žádají odstoupení CEO Activisionu Bobby Koticka

Odbory žádají odstoupení CEO Activisionu Bobby Koticka

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 2. 2019 18:36

Stěžují si na jeho plat.

Reklama

Opět ten Activision. Jak jsme psali v předchozím článku, internetem se šířily zprávy o velkých vyhazovech v Activisionu. Tyto informace se potvrdily a Activision spolu s oznámením toho, že minulý rok byl jeden z nejúspěšnějších po finanční stránce, propustil 800 svých zaměstnanců. I přes velké bonusy, jako je pomoc s nalezením jiné práce či finanční bonusy, se ve Velké Británii za propuštěné vývojáře ozvaly herní odbory. Ty vznikly minulý rok a připojily se k velkému svazu odborů, aby i herní vývojáři v Anglii měli podporu při vyjednávání podmínek. 

Terčem jejich stížností se stal výkonný ředitel Activisionu, Bobby Kotick. Dle GWU (Game Workers Unite - Odbor herních pracovníků) se plat Koticka za loňský rok vyšplhal na závratných 30 milionů dolarů, z čehož velkou část prý tvořily právě bonusy z růstu akcií, což označují za naprosto absurdní a neodůvodnitelné. Zmiňují se i o jeho kolegovi, Dennisu Durkinovi, který dostal bonus 15 milionů dolarů za to, že změnil pozici ve firmě. Dále by dle jejich slov samotný Kotickův plat vystačil na platy všech propuštěných zaměstnanců. Na Twitteru navíc nazvali jednání Koticka ne jako vedení firmy, ale jako zlodějinu, a připojili k tomu #FireBobbyKotick.

A tak se na Twitteru spustila lavina tweetů, které komentují současné dění právě s hashtagem #FireBobbyKotick, to samé se děje pod příspěvky Activisionu na Facebooku

Odbory žádají odstoupení CEO Activisionu Bobby Koticka

Odbory žádají odstoupení CEO Activisionu Bobby Koticka

Jak se tato aféra vyvine není zřejmé. Na Twitteru i Facebooku je od 8.února ticho. Nikdo neodpovídá a Activision dělá mrtvého brouka. Samozřejmě je otázkou, jestli si šéf velké nadnárodní firmy s 10 000 zaměstnanců nezaslouží vysoký plat. Jeho ohodnocení museli schválit investoři, kteří drží majetek celé firmy, a jde tak zejména o jejich peníze. Je podle vás toto ohodnocení adekvátní? Vyjádřete se na Facebooku nebo pod tímto článkem!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama