OG jdou do hlavního eventu v Katowicích, FURIA hrozí eliminace
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek OG jdou do hlavního eventu v Katowicích, FURIA hrozí eliminace

OG jdou do hlavního eventu v Katowicích, FURIA hrozí eliminace

Michael Douša

Michael Douša

2. 2. 2023 18:29

Sestava s českým reprezentantem se kvalifikovala na hlavní část turnaje v polských Katowicích

Reklama
Sestava s českým reprezentantem se kvalifikovala na hlavní část turnaje v polských Katowicích.

Nebyl to úplně nejjednodušší postup takzvanou Play-In fází, nicméně OG si i tak poradili. Adam "NEOFRAG" Zouhar, kdysi největší hvězda českých Sinners, se i přes jednu neúplně perfektní mapu dostal ke slovu a zajistil své sestavě postup do hlavní fáze IEM Katowice, kde si spolu se svými týmovými kolegy zahraje o trofej i s cenovkou 400 tisíc dolarů. 

Klíčovým zápasem byla Bo3 proti fnatic. Tam NEOFRAG vstoupil opravdu špatnou nohou na Overpass, kde za sedmadvacet kol dlouhou mapu nasbíral pouze 13 killů ku 23 smrtem, což byl i jeden z faktorů, proč tahle mapa spadla na stranu jejich oponentů. Adam se ale po pauze mezi mapami zjevně oklepal a pustil se znovu do práce, a že tentokrát bylo na co koukat. Mirage byla jeho revírem, nastřádal nejlepší rating ze serveru, a to 1.44, a započal pozitivní trend OG, který se přenesl i do třetí, rozhodující mapy. Po rychlé 16-6 Miragi se Inferno neslo v obdobném duchu, tam OG vystříleli fnatic ke konečnému skore 16-8 a jejich postup do hlavního eventu byl potvrzen.

Spolu s OG se na hlavní event již probojovali také Cloud9, NIP a BIG. Poslední jmenovaní si vzali na paškál i brazilské jedničky FURIA, kterým ale štěstí tolik nepřálo. Jako jeden ze dvou největších týmů (druhými myšleno fnatic), které se Play-Inu zúčastnili, se nyní musí popasovat s eliminačním pavoukem. Naštěstí pro ně, jejich oponenty budou mongolští IHC, kteří sice úspěšně eliminovali paiN, ale na FURIA už by neměli stačit.

Eliminační zápasy budou probíhat ještě dnes a zítra, v sobotu ale už začne hlavní turnaj, kde půjde o to nejdůležitější - postup do play-off a s ním i legendární Spodek Areny v polské průmyslové metropoli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama