Overwatch 2 vyšel na Steamu spolu s PvE módem a okamžitě schytal kritiku
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Gaming Overwatch 2 Článek Overwatch 2 vyšel na Steamu spolu s PvE módem a okamžitě schytal kritiku

Overwatch 2 vyšel na Steamu spolu s PvE módem a okamžitě schytal kritiku

Adam Němec

Adam Němec

11. 8. 2023 18:00

Nepříliš úspěšné „pokračování“ kompetitivní střílečky Overwatch od Blizzard Entertainment oficiálně vyšlo na Steamu. Hra si v prvních hodinách odnesla 33 tisíc hodnocení, z nichž je pouze 12 procent pozitivních. Spolu s tím vyšla i kooperativní příběhová kampaň.

Reklama

Kompetitivní týmovou střílečkou ze série Overwatch snad není třeba představovat. Jde o jeden z nejúspěšnějších multiplayerových titulů, který loni v říjnu s vydáním druhého dílu přešel na Free To Play model. Obdržel také mnoho změn a pár novinek, bohužel většina z nich si v srdcích věrné komunity nenašla svoje místo. Ať už je to kvůli extrémně pomalému postupu v Battle Passu či přechodu na 5v5 režim.

V roce 2023 bylo také oznámeno, že 10. srpna téhož roku vyjde Overwatch 2 na platformě Steam společně s novou příběhovou PvE kampaní Invasion.

Blizzard přinesl první hru na Steam, další budou následovat

Blizzard přinesl první hru na Steam, další budou následovat

Máme tu další rok a další studio přinášející své hry z vlastního launcheru zpět na Steam.

20. 7. 2023 17:34

Příběhová kampaň měla být původně  dostupná už od vydání druhého dílu, nakonec ale musela být odložena. Objevily se také spekulace, že původně měla být příběhová část úplně zrušena a že podoba, ve které nakonec vyšla je velmi osekanou verzí původního záměru. Kampaň měla původně obsahovat stromy dovedností pro každou z hratelných postav, tuto vizi ovšem nebylo možné naplnit a tak se hráči museli spokojit s velmi plochým zážitkem, za který si Blizzard navíc stále účtuje 15 euro.

Vydání hry na oblíbené platformě také neprobíhá úplně hladce. V době psaní článku, krátce po jejím zveřejnění na Steamu, má 57 tisíc aktivních hráčů a 33 tisíc hodnocení. Pouze 12 procent (necelé 4 tisíce) recenzí je pozitivních. V těch negativních si hráči vylévají vztek nad současným stavem hry a doporučují, ať si raději zahrajete Team Fortress 2, ale také například varují, že si zaplatili příběhový režim Invasion a žádný nový obsah do hry nedostali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama