overwatch-competitive-play-prave-startuje-zname-podrobnosti
Gaming Článek Overwatch: Competitive Play právě startuje, známe podrobnosti

Overwatch: Competitive Play právě startuje, známe podrobnosti

Filip Němeček

Filip Němeček

2. 7. 2016 13:13

Po krátkém testování se Blizzard odhodlal ke spuštění. Zatím pro PC.

Reklama

Zhruba po týdnu, co Blizzard spustil testování Competitive Play, je novinka oficiálně dostupná pro všechny PC hráče. Zahrát si ale nemůže úplně každý, musí být minimálně na úrovni 25, což znamená zhruba 20 hodin hraní. Ještě před samotným „ostrým“ hraním si zahrajete 10 zápasů a hra podle toho určí váš skill od 1 do 100. Toto číslo bude transparentní a uvidíte také, jak jsou na tom ostatní hráči. Růst a klesat bude nepřekvapivě podle výher a proher, celý systém je ale komplexnější a závisí na celé řadě faktorů.

Overwatch: Competitive Play právě startuje, známe podrobnosti

Každý rok se budou hrát 4 sezóny. Každá má trvat dva a půl měsíce, přičemž ta první už odstartovala a bude kratší, aby se mohlo rozložení sezón synchronizovat s ročními obdobími.

Nové bodování zápasů

Competitive Play přináší kompletně přepracované bodování zápasů. Mapy v módu Control se budou hrát klidně na 5 kol a vyhraje tým, který jako první získá 3 vítězství. Při hraní Payload dostanete bod za obsazení prvního bodu a dotlačení „nákladu“ za checkpointy. Pokud by náhodou ani jeden tým nedotlačil vozík dostatečně, tak vyhraje ten, který ho dostal dále. Pokud by náhodou ani jeden tým neobsadil bod či jinak došlo k remíze, nastupuje rychlá smrt. Týmy jsou následně rozhozeny náhodně mezi útočníky a obránce, obsazení prvního bodu znamená vítězství útočníků, jinak prohrají.

Overwatch: Competitive Play právě startuje, známe podrobnosti

Assault mapy se budou také hrát trošku jinak. Oba týmy si postupně zahrají útok a vyhraje ten s více body. Pokud by první tým ale neobsadil ani jeden bod, tak druhému týmu stačí bod obsadit a vyhrává. Jinak se bude hrát další kolo, přičemž tým dostane pouze tolik času, kolik mu zbylo z předchozího útoku. Pokud by to ale nebylo ani 2 minuty, tak hra čas změní právě na 2 minuty a tým má poslední šanci na zabodování. Pro případ remízy je opět přichystána náhlá smrt.

Každopádně tyto mechaniky nejsou ani zdaleka konečné a minimálně mezi sezónami se dá očekávat jejich ladění a změny ze strany Blizzardu.

Odměny a tresty

Proč hrát Competitive? Třeba kvůli odměnám. Pokud v sezóně dokončíte alespoň 10 prvních zápasů, tak dostanete na jejím konci exkluzivní animovaný sprej a ikonku hráče. Jinak než v Competitive tyto předměty získat nepůjdou.

No a pak jsou tu samozřejmě zlaté zbraně. Ty půjde vyměnit na konci sezóny za nasbírané body. Má to fungovat asi tak, že ti nejlepší hráči budou moci zbraně mít hned, přičemž ostatní budou muset body šetřit trošku déle.

Overwatch: Competitive Play právě startuje, známe podrobnosti

Blizzard také spustí žebříčky pro každou sezónu a ukáže 500 nejlepších Overwatch hráčů na každé platformě.

Protože má být Competitive Play o poznání serióznější než Quick Play, tak předčasné opuštění hry bude trestáno více. Objeví se ale také možnost, abyste se mohli připojit do hry zpátky, pokud vám třeba vypadne připojení. Jinak vás čeká penalizace. Pokud budete často opouštět hru nebo budete neaktivní v zápase, klidně vás hra může na celou sezónu z Competitive vyhodit a smazat zatím získané body. 

Na konzole má novinka dorazit hned, jakmile Sony a Microsoft schválí novou aktualizaci. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama