Playoff v Riu začíná
Esport CS:GO Článek Playoff v Riu začíná

Playoff v Riu začíná

Michael Douša

Michael Douša

20. 4. 2023 18:40

Jména vítězů jsou ve hvězdách, kdo uchopí trofej?

Reklama
Jména vítězů jsou ve hvězdách, kdo uchopí trofej?

Po vyčerpávajících dnech plných napínavých zápasů je vyplněna tabulka týmů, které se objeví a budou mít tu čest hrát před diváky v Juenesse Areně, kde někteří z kvalifikovaných hráli loni na podzim na nepředvídatelném IEM Rio Major 2022. Vítězové zmíněného Majoru se ale na letošní IEM Rio nedostali, naopak. Z turnaje se stáhli, aby se věnovali "intenzivnějšímu tréninku".

Všechny týmy kvalifikované do playoff se však zůčastnily již zmíněného Majoru, i přesto se ale neobjeví ty stejné tváře. Za ukrajinsko-ruské mužstvo NAVI je novou tváří mladičký Andrii “npl” Kucharskyj, u ruských Cloud9 Timur “buster” Tulepov a u německých velikánů BIG pak Marcel “hyped” Köhn. Zda jim budou noví hráči mnoho platní, to zůstává otázkou. Pro BIG je to první větší play-off po dlouhé době, navíc stejně jako Cloud9 budou šeredně litovat, že nekvalifikovali na pařížský Major. To z nich ale může učinit neřízené střely, které naopak mohou své silnější oponenty překvapit. Dočkáme se tedy nějakého starého dobrého Davida a Goláše?

Kdo se podruhé bohužel v Riu nedostal do Playoff jsou FaZe, momentální číslo 2 v HLTV.org žebříčku nejlepších týmů světa po nezdařených hrách proti FURIA a Vitality, skončili tak za 9.-12. místě. Ti se však mohou alespoň intenzivně připravovat na nadcházející BLAST Major, který za několik málo týdnů začne ve francouzské Paříži. 

První zápasy začínají zítra, ve čvrtfinále se utkají Vitality s BIG a hned poté Heroic a FURIA, které čeká odveta právě za onen loňský Major. Cloud9 a NaVi čekají v semifinále na vítěze zítřejších her. Celkový výsledek je ale ve hvězdách, všechny týmy mají na výhru. Kdo si myslíte, že zvedne trofej tentokrát?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama