pokemon-go-svet-ma-novy-fenomen
Esport Článek [Pokémon GO] Svět má nový fenomén

[Pokémon GO] Svět má nový fenomén

Pavel Němec

Pavel Němec

18. 7. 2016 10:00

Svět má nový fenomén a to hru Pokémon GO, která trhá rekordy chvíli po vydání.

Reklama

Před dvaceti lety se na světě objevili Pokémoni a téměř každý je miloval. V té době hra i kreslený seriál opravdu zažívaly svoji největší slávu a postupně až do nedávna toto nadšení upadalo, ale to už dnes říct nemůžeme, protože vývojáři z Nianticu světu tyto příšerky připomněli a to velmi zábavnou formou. Nová hra, která nese název Pokémon GO, se stala v několika dnech obrovským fenoménem a ve svém zařízení ji má už několik miliónů lidí.

[Pokémon GO] Svět má nový fenomén

Hra vám dává za úkol vydat se na procházku a venku pochytat všechny pokémony, ale to není všechno. Při procházce můžete narazit na různé stanoviště, kde pár minut či hodin dokážete strávit. Úspěch hry je opravdu obrovský. V posledních dnech stoupá počet aktivních uživatelů tak, že tato aplikace předčila i takové světové fenomény jako Messenger, Snapchat, Instagram nebo WhatsApp. Tržní hodnota firmy Nintendo vzrostla za poslední dva týdny o neuvěřitelncýh 7,5 miliardy amerických dolarů.

[Pokémon GO] Svět má nový fenomén

A stalo se už i několik kuriózních situací. Hra má totiž i pár mínusů a to takové, které bychom u ostatních her asi nenapsali - je nebezpečná pro vaše zdraví. Již je známo mnoho případů, kdy se člověk téměř nechal přejet autem, protože potřeboval chytit svého pokémona. Víme také o velké bouračce zbůsobené hráčem. který zastavil na dálnici, aby chytil Pikachu, který se mu ve hře ukázal.

[Pokémon GO] Svět má nový fenomén

Jedna dívka hledající pokémony dokonce našla mrtvolu. Zkrátka se jedná o hru, která může být při neopatrnosti opravdu nebezpečná, proto si dejte dobrý pozor. Hra pro ČR zatím není dostupná, ale hráči se rozhodli nečekat a na internetu našli instalační balíček, který hru spustí i v našich zemích a připraví vás tak o dny, kdy budete jen tak pohodlně ležet ve své posteli. 

[Pokémon GO] Svět má nový fenomén

Aplikace Pokemon GO by se do Evropy měla oficiálně dostat během několika následujících dnů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama