Společnost Pokémon se právně zaměřila na Palworld
i Zdroj: PocketPair
Gaming Palworld Článek Společnost Pokémon se právně zaměřila na Palworld

Společnost Pokémon se právně zaměřila na Palworld

Monika Kočicová

Monika Kočicová

25. 1. 2024 13:00

Japonská společnost se slavným jménem prověřuje Palworld a jeho tvůrce kvůli možnému porušení práv duševního vlastnictví.

Reklama

Společnost Pokémon Co. Ve středu vydala své první veřejné prohlášení k Palworldu. V něm zmiňuje, že na základě četnosti dotazů, zda studio PocketPair ve své novince použilo aktiva patřící japonské společnosti slavné seriálové a herní značky, zahájí vyšetřování hry i jejích tvůrců.

Tvůrci Palworld čelí výhružkám smrtí
i Zdroj: Pocketpair

Tvůrci Palworld čelí výhružkám smrtí

Palworld zaznamenalo překvapivý celosvětový úspěch. Jenže vše není tak růžové, jelikož vývojáři se svěřili, že čelí…

23. 1. 2024 14:45

„Neudělili jsme žádné povolení k použití duševního vlastnictví nebo majetku společnosti Pokémon v této hře,“ napsal server Insider Gaming s odkaze na prohlášení. „Máme v úmyslu prošetřit a přijmout vhodná opatření k řešení jakýchkoli činů, které porušují práva duševního vlastnictví související s Pokémony,“ dodává společnost.

Zda z vyšetřování něco vzejde, se teprve uvidí. Prozatím se bude Palworld i nadále těšit úspěchu, který od svého vydání zaznamenal. Momentálně prodal již přes sedm milionů kopií a překonal dva miliony aktivních hráčů na Steamu. Vývojáři rovněž vydali roadmapu odhalující plány do budoucna, mezi nimiž je například přidání PvP režimu, dalších Palů i oblastí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama