Poslední CS:GO trofej si odváží MOUZ, NaVi ostrouhali
i Zdroj: MOUZ na ESL Pro League Season 18 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS:GO Článek Poslední CS:GO trofej si odváží MOUZ, NaVi ostrouhali

Poslední CS:GO trofej si odváží MOUZ, NaVi ostrouhali

Pavla Doušová

Pavla Doušová

3. 10. 2023 08:00

Nedělní odpoledne a večer přinesl finálové utkání posledního velkého eventu v CS:GO. Ve finále ESL Pro League Season 18 se o trofej poprali MOUZ a Natus Vincere. Finále ale skončilo, jak nejrychleji mohlo, tři mapy MOUZ na vítězství bohatě stačily.

Reklama

Tyto dvě mužstva se spolu naposledy utkala na konci července ve čtvrtfinále skupiny B na IEM Cologne 2023. Ani tam se NaVi nepovedlo vyhrát jedinou mapu, MOUZ jsou pravděpodobně kryptonitem ukrajinského týmu.

Již od začátku Inferna si MOUZ budovali na svém výběru náskok, který ale po chvíli NaVi dotáhli, atmosféra tak houstla velmi rychle. První polovinu MOUZ skončili s tříbodovým náskokem. NaVi se do konce tuto bodovou výhodu nepodařilo dotáhnout, v druhé části první mapy získali pouhé čtyři body.

Ani Overpass, jež si NaVi sami vybrali, pro ukrajinský tým nebyl úplně šťastný. NaVi sice dotáhli čtyřbodovu ztrátu na MOUZ ze samotného začátku mapy, tým se slovenským střelcem ale zahrál parádní CT stranu, na které uhrál 11 kol. Druhou polovinu otevřeli hráči NaVi pěti vyhranými koly, víc už toho na druhé mapě ale nezvládli a MOUZ pečetili i druhou vítěznou mapu.

Třetí mapa se hrála na výběru MOUZ, kterým byla mapa Mirage a konečně jsme se v rámci této série dočkali dlouhé a napínavé mapy. Oba týmy zvládly bravurně svoji teroristickou stranu a poprvé v zápase bylo cítit, že by NaVi mohli strhnout vítězství na svoji stranu. MOUZ se na konci mapy sice utrhli sérií pěti vyhraných kol, výhru v rámci základní hrací doby však do konce nedotáhli. NaVi dorovnali dvěma vyhranými koly a poslali zápas do prodloužení. 

Poslední event této velikosti ve hře CS:GO tak vyhráli MOUZ s mladičkou sestavou včetně slovenského střelce Davida “frozen” Čerňanského. Hvězdou zápasu byl maďarský Ádám “torzsi” Torzsás s 68 zabitími, 45 smrtmi a HLTV ratingem 1,29.

Tímto eventem také končí jedenáctiletá éra CS:GO, prvním velkým eventem hraným na CS2 bude IEM Sydney 2023, kterého se zúčastní oba finalisté ESL Pro League Season 18.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama