Poslední šance Apeks na kvalifikaci, dostanou se?
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Poslední šance Apeks na kvalifikaci, dostanou se?

Poslední šance Apeks na kvalifikaci, dostanou se?

Michael Douša

Michael Douša

28. 7. 2023 10:37

Po zářném začátku prohra proti Astralis, poslední šancí je dnešní zápas.

Reklama

Play-in na letošní IEM Cologne nabírají obrátky i pro druhého slovenského hráče, Martina "STYKO" Styka společně s Apeks. 

Včera odpoledne se utkali s Astralis hladovými vyhrát, jelikož šance na další CS:GO titul se tenčí s pravděpodobně brzy přicházejícím CS2 a každý tým chce ulovit ještě nějakou trofej v CS:GO.

První mapa byla výběrem Astralis, kteří zvolili Overpass, mapu, na které jsou celkem sebevědomí s 69,6 % výher v posledních šesti měsících. Hru započali Astralis sedmikolovou sérií výher, náskok jim ale moc dlouho nevydržel, jelikož úplně stejnou sérii výher zvládli Apeks v zápětí. V poločase vedli Astralis pouze o jeden bod po rozhodujícím patnáctém kole. Druhá polovina Overpassu se ale Apeks nedařila, Astralis je převálcovali 16-10.

Apeks si vybrali Anubis, jejich nejlepší mapu, se 77.8 % vyhraných zápasů. I druhou mapu velmi nadějně začali Dánové, po první půlce vedli dokonce o tři body. To si nemohli Apeks nechat líbit, v druhé části mapy, jakmile se dostali na stranu teroristů, Astralis nechali vyhrát pouze jedno kolo. Nejlepším hráčem mapy v rámci zabití byl severomakedonský Damjan "kyxsan" Stoilkovski, nastřílel si na Anubisu krásných 25 zabití - poměrně solidní výkon pro kapitána, který často má mnohem více na talíři, než jen killy. Na druhé straně se ale skvěle dařilo i Benjaminu "blameF" Bremerovi, který po Lukasu "gla1ve" Rossanderovi převzal kapitánské otěže Astralis.

Poslední šance Apeks na kvalifikaci, dostanou se?

Photo credits: @Apeksgg, Twitter

Až na Ancientu došlo na lámání chleba. V prvním poločase i zde vedli Astralis 9:6, v druhém to odhodlaně Apeks dorovnali až na 15-11, nicméně Astralis se jen tak nevzdali a šlo se do přesčasu. Tam ale situace hrála do karet Astralis, kteří tak mapu vyhráli 19-16 a postupují do hlavního eventu. Apeks dnes čeká poslední šance na kvalifikaci proti OG, kteří ve včerejších večerních hodinách porazili Complexity ve svižném souboji, budeme STYKOvi i zbytku Apeks tak držet palce. Myslíte, že se na hlavní akci dostanou?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama