"Potřebujeme tady dopadnout dobře, dává nám to sebevědomí," říká Spinx
Esport CS:GO Článek "Potřebujeme tady dopadnout dobře, dává nám to sebevědomí," říká Spinx

"Potřebujeme tady dopadnout dobře, dává nám to sebevědomí," říká Spinx

Michael Douša

Michael Douša

19. 4. 2023 11:50

Vitality se nyní musí soustředit na 100 %, jinak se mohou se sny o dobrém domácím Majoru rozloučit

Reklama
Vitality se nyní musí soustředit na 100 %, jinak se mohou se sny o vyhraném domácím Majoru rozloučit.

Vitality nastoupili do roku 2023 s poměrně velkými očekáváními - měl to být ideálně ten jejich rok, ještě k tomu s tím, že se právě v jejich domovské Paříži koná Major. Nejsou na tom ale úplně nejlépe - po ideálním začátku na BLAST Premier Spring Groups začali poněkud stagnovat. V Katowicích přišel jejich konec v play-off, na EPL ve čtvrtfinále, na RMR na Major zase skončili na třetím místě, které jim v Paříži zaručuje třetí místo.

Na IEM Rio padli do spodního pavouka kvůli tomu, že prohráli úvodní zápas proti OG, což je staví do poměrně nekomfortní situace. Další zápas proti MIBR dopadl, dle očekávání, jasným vítězstvím, nyní ale musí hrát proti o dost těžším oponentům - vítězům Intel Grand Slamu, mezinárodnímu celku FaZe.

Sám izraelský střelec Lotan "Spinx" Giladi se ale v týmu cítí dobře. "Celkem máme dobrou šanci. Jasně, jsme ve spodním pavoukovi a je to tím těžší, ale tak to prostě je. Máme dobré šance a budeme hrát nejlépe jak umíme," věří si Spinx. "[Z týmu] mám lepší pocit než předtím, mám pocit, že jsem se lépe adaptoval na tým. Mám z toho dobrý pocit a doufám, že začneme konečně ukazovat úroveň toho, co si myslíme že dokážem a ukazovat to konzistentně."

"Potřebujeme tady dopadnout dobře, dává nám to sebevědomí," říká Spinx

Photo credits: Adela Sznajder, ESL Gaming

Považuje ale za důležité, aby v Riu dopadli dobře, což je odlišný přístup než mají jiní hráči. "Spousta hráčl se na Rio dívá jinak. Pro mě je to další turnaj, nemyslím na to jako 'teď je Rio, ale pak je ten Major'. Jasně, Major je nějaký větší cíl, ale je důležité, abychom tady dopadli dobře, dodává nám to sebevědomí. 

Je dobré hrát před Majorem, protože si nemyslím, že má dobrý vliv nehrát dlouho, a pak nastoupit na Major a snažit se být perfektní, občas je to divné. Je v pohodě zahrát si několik oficiálních zápasů sem tam a jo, myslím, že si to chci akorát užít a ukázat dobrou show," rozpovídal se v rozhovoru pro HLTV Spinx.

V zápase proti FaZe je uvidíme už v 16 hodin, kde se bude hrát o postup do play-off, přičemž poražený tým čeká eliminace. Ani jeden tým po tomhle zaručeně netoužil, každopádně se do téhle situace dostali nešťastnou hrou sami - Vitality prohrou proti OG, FaZe prohrou proti FURIA. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama