Pozici AWP v  Dynamo Eclot bude hájit Izreaelec Anarkez
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Pozici AWP v Dynamo Eclot bude hájit Izreaelec Anarkez

Pozici AWP v Dynamo Eclot bude hájit Izreaelec Anarkez

David Jiránek

David Jiránek

8. 2. 2023 15:10

Pozici AWP v Dynamo Eclot bude hájit Izreaelec Anarkez

Reklama

Volný spot v sekci CS:GO pro sezónu 2023 na pozici AWP obsadí v týmu Dynamo Eclot (DNE) izraelský sniper Guy “Anarkez” Trachtman. Ten už se špičkovým českým týmem v posledních týdnech absolvoval několik map a po společné spokojenosti došlo k dohodě na dlouhodobé spolupráci.

V týmu nahrazuje 23letý izraelský hráč Lukáše “capseN” Koláčného, který byl přesunut na přestupní listinu koncem minulého roku. Zbylá čtveřice zůstává čistě česká ve složení Filip “K1-FiDa” Dvořák, Martin “Dytor” Handl, Vít “nbqq” Pohlot a Vojtěch “Valencio” Mydlář.

“Během posledního půl roku jsem měl několik dalších nabídek z Tier 2-3 scény, ale nevyšlo to kvůli spoustě věcí v zákulisí a já se chtěl vrátit do týmu a najít nový domov, takže jsem opravdu rád, že jsem konečně dostal šanci hrát,” říká ke svému příchodu Trachtman, který naposledy působil v organizaci Finest.

Předtím si vyzkoušel týmy jako Lyngby Vikings, HellRaisers nebo Secret, v českém prostředí tak bude nováčkem. A nová věc to bude i pro celý tým DNE: “Bylo to pro mě nečekané, protože tým doposud komunikoval česky a je pro ně nové komunikovat anglicky, ale je tam vidět velký pokrok. Celkově si myslím, že je to dobrá příležitost začít znovu hrát.”

Nový sniper v týmu vidí velkou sílu nově utvořené pětice: “Máme dobré individuality a myslím si, že můžeme porazit jakýkoliv tým. Ale samozřejmě potřebujeme čas a zapracovat na týmové hře. Pro mě je vždy cílem RMR & Major, ale vím, že je to nový projekt a bude těžké kvalifikovat se na RMR, které se hraje za pár dní. Celkově je cílem pro příštích několik měsíců TOP 30 HLTV. Věřím, že máme velkou šanci toho dosáhnout."

Pozici AWP v  Dynamo Eclot bude hájit Izreaelec Anarkez

A proč se v Dynamo Eclot rozhodli pro zahraniční akvizici? To objasňuje business development manažer Ondrej Bobula: “Výběr v rámci naší scény není zrovna pestrý, co se týče hotových hráčů, a navíc je většina z nich pod smlouvou. V rámci mládeže zatím není dostatečná struktura pro práci a rozvoj talentů, ale aktivně na tom pracujeme.”

“Během poslední sezóny se nám podařilo udělat velký pokrok a získat spoustu zkušeností. V roce 2022 jsme odehráli 284 map, což byla šílená jízda a věřím, že jsme tím hodně získali. Abychom navázali na tento progres, rozšířili jsme nejen trenérskou strukturu a štáb o Pavla “replay” Vaňka, ale rozhodli jsme se také udělat změnu na AWP spotu. V Anarkezovi vidíme silného a odhodlaného hráče, který má potřebné atributy a zkušenosti, aby pomohl týmu dosáhnout ještě lepších výsledků a dostat ho do TOP 30 HLTV,” dodává Bobula

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama