Predator Cup v Rocket League zná první postupující
Esport Rocket League Článek Predator Cup v Rocket League zná první postupující

Predator Cup v Rocket League zná první postupující

Radek Tomica

Radek Tomica

17. 11. 2020 17:50

První kvalifikační turnaj Predator 3v3 Cup ve hře Rocket League, zná první postupující do Grand Finále.

Reklama

Za poslední dobu Rocket League prožívá euforii, co se sledovanosti a účasti v turnajích týká. Toho si všimla i značka Predator, která umožnila založit sérii o čtyřech kvalifikačních turnajích, ze nichž vyjdou vždy finalisté, kteří postoupí do velkého Grand Finále a zahrají si o celkové prizemoney 10 500 Kč. 

První kvalifikace Rocket League Predator 3v3 Cup se zúčastnilo celkem 23 týmů, zajímavé ale je, že téměř žádný ze silnějších týmů si nenechal ujít šanci se kvalifikovat hned v prvním kole. Celkově byl pavouk turnaje hodně nabitý. O postup bojovaly týmy jako například: Ave Banger, Who Knows, Team Universe, Gifted Gaming, Enterprise nebo Necroraisers. 

Každý z těchto týmů má rozhodně potenciál dostat se až do finále, musíme však zmínit, že některé velké týmy jako Sampi Tipsport, Venatio Esports nebo Eclot Gamingse první kvalifikace nezúčastnily. To jsou také horcí favorité na postup. Sampi.Tipsport porážel v poslední době všechny celky na CZ/SK scéně s velkým přehledem s výjimkou Enterprise, kterým v turnaji za poslední dobu nečelil. Je otázkou času, kdy tyto týmy na sebe narazí a kdo ví, třeba to bude právě v samotném Grand Finále Predator 3v3 Cup.

Enterprise prošli v první kvalifikaci Predator 3v3 Cupu až do finále první kvalifikace hladce bez ztráty jediné hry, ve finále však narazili na silné Gifted Gaming. Oba týmy chtěly vyhrát a to i přesto, že postup do Grand Finále měly jistý.

Hned první zápas ovládl tým Gifted Gaming výhrou 5:2, zaskočení hráči Enterprise si nevěděli rady s agresivním stylem svého soupeře, o zábavu bylo tedy postaráno. Druhý zápas byl úplně jiný, než ten předchozí, Enterprise se dokázali rychle adaptovat a s přehledem vyhráli zápas 3:0 a znovu se ukázala krása Rocket League, že každý zápas může být úplně jiný. Třetí zápas šel opět ve prospěch týmu Enterprise, kteří znovu vyhráli s čistým kontem 2:0 a zdálo se, že je vymalováno.

Do čtvrté hry, kdy vedete 2:1 v Bo5 sérii a za poslední dva zápasy jste nedostali ani gól, se nastupuje s úsměvem, naopak Gifted Gaming už mohli být v očích diváků odsouzeni k další prohře. Hráči však ukázali bojovnost a čtvrtou hru ovládli 3:1. Rozhodovala pátá a tedy poslední hra mezi těmito týmy. Tím, kdo vyhraje, si nikdo nemohl být jistý, stovky diváků spamovaly povzbudivé zprávy ve prospěch svých favoritů. Úsměv na tváři nakonec vyčarovali svým fanouškům hráči týmu Enterprise, protože už v 35. sekundě se veterán Rocket League scény Paca radoval z gólu. GiftedGaming ještě zvládli vyrovnat, ale pak vše hrálo do karet Enterprise, kteří vyhráli pátý a tedy rozhodující zápas 4:1.

Gratulujeme Enterprise a Gifted Gaming k postupu do Grand Finále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama