Představení LEC týmů: BDS
i Zdroj: Lee Aiksoon/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: BDS

Představení LEC týmů: BDS

Michal Glückselig

Michal Glückselig

7. 1. 2024 16:15

První split letošní LEC sezóny klepe na dveře, a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým BDS.

Reklama

Výkony v minulém splitu

Pro tým BDS znamenal rok 2023 vzestup z popela, kdy se jim z pozice jednoznačně nejhoršího týmu v roce 2022 podařilo vyšplhat až mezi evropskou špičku, zúčastnit se světového šampionátu a taky na sebe strhnout pozornost na sociálních sítích, kde se mnohem více věnovali fanouškovskému obsahu. Mimo jiné byli pouze jedinou mapu od zisku svého historicky prvního LEC titulu, který jim nakonec těsně vyfoukli MAD Lions. A to vše s pěticí hráčů, kteří se papírově měli řadit na střed, ne-li spodek tabulky.

Sestava BDS v roce 2023

  1. Adam “Adam” Maanane
  2. Théo “Sheo” Borile
  3. Ilias “nuc” Bizriken
  4. Juš “Crownie” Marušič
  5. Labros “Labrov” Papoutsakis

Držení se toho, co funguje

Jelikož se BDS minulý rok vydařil téměř na jedničku, proběhly v jejich soupisce pouze minimální změny. S týmem nadále nebude pokračovat marksman Juš “Crownie” Marušič. Ten sice nezaostával co se týče herních výkonů, týmové atmosféře ovšem přispíval spíše negativně. V týmu jej tedy nahradí nováček Yoon “Ice” Sang-hoon, který si podobně jako další korejští hráči, jenž nyní reprezentují LEC týmy, prošel skrze Zero Tenacity, dlouhodobou jedničkou polské ultraligy.

Zbytek sestavy pak již zůstává beze změny. Toplane bude i nadále reprezentovat Adam “Adam” Maanane, známý svou vytříbenou selekcí šampionů a hratelnostním stylem, který se vymyká průměru, ať už v pozitivním, či negativním slova smyslu. Po jeho boku pak bude stát jungler Théo “Sheo” Borile, který si minulý rok odbyl svou premiéru v LEC a zvládl se osvědčit jakožto jeden z nejlepších hráčů ve své roli.

Na midlane se znovu představí Ilias “nuc” Bizriken. Jeho setrvání v týmu zůstává pro mnohé otázkou, neboť se často prezentoval jako jeho slabý článek a kromě své Cassiopeiy často za svými soupeři zaostával. Organizace BDS v něm zjevně stále vidí určitý potenciál, popř. určitý mimoherní přínos pro tým. Posledním dílkem skládačky je pak Labros “Labrov” Papoutsakis, kterému se z pozice nevýrazného supporta podařilo probojovat až na špičku ligy.

Vyhlídky týmu BDS pro letošní sezónu

Přestože přerušení spolupráce s Crowniem bylo ze strany BDS více než pochopitelné, nelze se ubránit dojmu, že celý tým ztratil jeden ze svých pilířů, o který se šlo opřít. Pokud se Ice neprokáže býti skrytým talentem, bude úspěch celého týmu BDS stát pouze na Adamovi, který je schopný zužitkovat všechny poskytnuté zdroje k tomu, aby svůj tým dovedl k vítězství. Dalším problémy mohou nastat i v rámci jazykové bariéry mezi Icem a zbytkem týmu. 

Navzdory možným negativům, které s sebou odchod Crownieho nese, ale rozhodně nejde o žádnou zkázu a BDS by stále měli platit za jeden ze silnějších týmů LEC. Kvalifikace na Worlds ale pro ně tentokrát bude o něco větším oříškem.

Soupiska týmu BDS pro rok 2024

  1. Adam “Adam” Maanane
  2. Théo “Sheo” Borile
  3. Ilias “nuc” Bizriken
  4. Yoon “Ice” Sang-hoon
  5. Labros “Labrov” Papoutsakis
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama