Představení LEC týmů: Fnatic
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: Fnatic

Představení LEC týmů: Fnatic

Michal Glückselig

Michal Glückselig

13. 1. 2024 07:00

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře, a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým Fnatic.

Reklama

Výkony v minulém roce

To, co se zpočátku jevilo jakožto nejhorší rok pro celou organizaci, se nakonec proměnilo v jeden z nejlepších příběhů, které jsme v posledních letech zažili. Fnatic se totiž v průběhu tří splitů LEC zvládli zvednout z úplného dna a z 9. místa v zimním splitu si polepšit až na místo třetí ve splitu letním. To jim umožnilo kvalifikovat se do sezónního finále, kde se skrze tři napjaté série probojovali až do samotného finále, kde svedli souboj se svým historickým rivalem G2 Esports. Ten sice nakonec nezvládli vyhrát, na Worlds nicméně naplnili svá očekávání a playoff jim uteklo o pouhou jednu vyhranou mapu.

Sestava Fnatic v roce 2023 vzhledem k poslednímu odehranému zápasu

  1. Óscar "Oscarinin" Muñoz Jiménez
  2. Iván “Razork” Martín Díaz
  3. Marek “Humanoid” Brázda
  4. Oh “Noah” Hyeon-taek
  5. Adrian “Trymbi" Tribus

Změny v soupisce

Přestože sestava Fnatic vypadala ke konci roku funkčně, kámen na kameni nezůstal ani v tomto přestupovém období. Jde ale pouze o jedinou změnu na pozici supporta, kde Adriana “Trymbi” Tribuse nahradí korejský hráč Yoon “Jun” Se-jun. Důvodem ke změně přitom neměly být herní výkony, ale spíše odlišný pohled na hru a drobné neshody s ostatními spoluhráči.

Zbytek týmu již zůstává v podobě, v jaké si jej pamatujeme a na topu se tak znovu představí Óscar "Oscarinin" Muñoz Jiménez, jeden z nově objevených talentů, který se i přes překotný přestup do Fnatic rychle aklimatizoval a zařadil se mezi špičku LEC. Po jeho boku bude v jungli stát jeho španělský kolega Iván “Razork” Martín Díaz, který se v průběhu minulého roku jal vůdčí role a jeho často nekonzistentní výkony zvládl umírnit.

Na midlane se ve Fnatic jakožto základní stavební kámen znovu objeví český hráč Marek “Humanoid” Brázda. Ten se již několik let přetahuje o post nejlepšího midaře s Rasmusem “Caps” Wintherem a jako jeden z mála západních hráčů zvládne konkurovat hvězdám z východu. Na pozici marksmana pak celou soupisku uzavírá Oh “Noah” Hyeon-taek, který se podobně jako Oscarinin zvládl velice rychle aklimatizovat na úroveň kompetice v LEC a předvádět jen ty nejlepší výkony. Hraní před hlasitým publikem je však stále něco, na co si musí zvyknout.

Vyhlídky Fnatic pro rok 2024

Fnatic by v dalším roce měli být schopni obhájit své místo mezi nejlepšími týmy v lize a jsou jedním z kandidátů na výhru minimálně jednoho splitu. Příchod Juna by navíc měl zlepšit synergii v rámci spodní linky, kde Noah zcela jistě uvítá přítomnost svého krajana.

Sestava Fnatic pro rok 2024

  1. Óscar "Oscarinin" Muñoz Jiménez
  2. Iván “Razork” Martín Díaz
  3. Marek “Humanoid” Brázda
  4. Oh “Noah” Hyeon-taek
  5. Yoon “Jun” Se-jun
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama