Představení LEC týmů: G2 Esports
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: G2 Esports

Představení LEC týmů: G2 Esports

Michal Glückselig

Michal Glückselig

12. 1. 2024 19:00

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře, a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým G2 Esports.

Reklama

Výkony v minulé sezóně

Z hlediska domácí scény se pro G2 Esports rok 2023 vydařil téměř na jedničku. Ze čtyř možných LEC trofejí získali rovnou tři, včetně té nejdůležitější, ze sezónního finále, a na zaváhání v jarním splitu tak každý hodně rychle zapomněl. Ambice G2 Esports ovšem překračovaly hranice nejvyšší evropské ligy a jejich ultimátním cílem, kterým se po celý rok netajili, bylo vyhrát Worlds. Místo trofeje si však ze světového šampionátu odnesli několik tvrdých porážek, včetně té proti severoamerické jedničce NRG a jejich cesta skončila už před branami playoff.

Sestava G2 Esports v roce 2023

  1. Sergen “BrokenBlade” Çelik
  2. Martin “Yike” Sundelin
  3. Rasmus “Caps” Winther
  4. Steven “Hans Sama” Liv
  5. Mihael “MikyX” Mehle

Ponechání stejné sestavy

I přes nenaplnění mezinárodních cílů se G2 Esports jakožto jediný tým z LEC rozhodli ponechat svou sestavu beze změny. Management celé organizace byl totiž spokojen s prací každého hráče, stejně tak jako s jasnou dominancí domácí ligy. V týmu se tak znovu představí pětice hráčů Sergen “BrokenBlade” Çelik, Martin “Yike” Sundelin, Rasmus “Caps” Winther, Steven “Hans Sama” Liv a Mihael “MikyX” Mehle. 

Všichni z nich v LEC platí za nejlepší, nebo druhé nejlepší hráče na své pozici a jejich vzájemná souhra je díky skvělé práci celého managementu a trenéra Dylana Falca na vysoké úrovni. Ten navíc může využít flexibilního výběru šampionů každého z hráčů k tvorbě zajímavých draftů, kterými své soupeře často zaskočí.

Vyhlídky G2 Esports pro rok 2024

G2 Esports by znovu měli být jasnou evropskou jedničkou, která možná klopýtne v jednom ze splitů, všechny důležité zápasy si ale pohlídá. V rámci mezinárodní úrovně ale šance opět nebudou příliš velké, neboť úroveň celé Evropy je historicky v jednom z nejnižších bodů. 

Sestava G2 Esports pro rok 2024

  1. Sergen “BrokenBlade” Çelik
  2. Martin “Yike” Sundelin
  3. Rasmus “Caps” Winther
  4. Steven “Hans Sama” Liv
  5. Mihael “MikyX” Mehle
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama