Představení LEC týmů: GIANTX
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: GIANTX

Představení LEC týmů: GIANTX

Michal Glückselig

Michal Glückselig

12. 1. 2024 14:45

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým GIANTX.

Reklama

Výkony v minulém splitu

GIANTX, kteří se před svým sloučením se španělskou organizací Giants prezentovali jakožto Excel Esports, byl minulý rok plný zklamání, úspěchů a zase zklamání. Dvě umístění na posledním místě během zimního a jarního splitu se jim přes změny v soupisce podařilo zachránit a v letním splitu se probojovali až do finále LEC, čímž si pro sebe zajistili místo v sezónním finále. K postupu na Worlds jim zde stačilo vyhrát pouze jedinou sérii, ani v jednom ze dvou pokusů však neuspěli.

Sestava Excel Esports v roce 2023 vzhledem k poslednímu odehranému zápasu

  1. Andrei “Odoamne” Pascu
  2. Lee “Peach” Min-gyu
  3. Felix “Abbedagge” Braun
  4. Patrik “Patrik” Jírů
  5. Dino “LIMIT” Tot 

Změny v soupisce

Rok 2023 sice pro Excel skončil velkým zklamáním, vzestupné tendence které směrem k jeho konci ukázali, však nynější organizaci GIANTX přesvědčily k tomu, aby do jádra soupisky příliš nezasahovali. Z minulého roku se tak vrací topař Andrei “Odoamne” Pascu, který si v LEC zahraje již desátým rokem v řadě. Ten i svůj vysoký věk stále patří k předním hráčům na své pozici a vyniká zejména svým defensivním hratelnostním stylem.

Svou pozici si udržel také korejský jungler Lee “Peach” Min-gyu, který svým příchodem v letním splitu celý tým pozvedl. Je tedy pochopitelné, že si jej GIANTX plánují udržet i na letošní rok. Poslední známou tváří je český marksman Patrik “Patrik” Jírů, jenž platil za dlouhodobou stálici Excel Esports a v organizaci nadále setrvává i po jejím sloučení s Giants.

Patrik ale nebude jediným českým hráčem, který bude barvy GIANTX reprezentovat. První novou posilou je totiž český midař Adam “Jackies” Jeřábek, který dostal jako historicky první hráč přímou pozvánku do LEC rovnou z Hitpoint Masters, nejvyšší české soutěže. A rozhodně se v tomto případě není čemu divit. Jackies svými výkony zářil po celou dobu svého působení v domácích ligách a nezalekl se ani mezinárodní konkurence na EU/EMEA Masters, či na Sigma Cupu.

Druhým novým přírůstkem a zároveň posledním hráčem, který celou soupiska uzavírá, je korejský support Lee “Ignar” Dong-geun, který poslední čtyři roky působil v severní Americe a během loňského světového šampionátu se mu společně s týmem NRG podařilo kvalifikovat do vyřazovací části na úkor evropské jedničky G2 Esports.

Vyhlídky GIANTX pro letošní sezónu

Soupiska GIANTX působí na první pohled velice silně a pokud si Jackies včas zvykne na úroveň kompetice v LEC, mělo by jít o jednoho z kandidátů na vítězství minimálně jednoho splitu. Tak jako u všech týmů je ale tato očekávání třeba brát s rezervou, neboť papírové předpoklady jen málokdy odráží skutečné výsledky týmu.

Soupiska týmu GIANTX pro rok 2024

  1. Andrei “Odoamne” Pascu
  2. Lee “Peach” Min-gyu
  3. Adam “Jackies” Jeřábek
  4. Patrik “Patrik” Jírů
  5. Lee “Ignar” Dong-geun
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama